Pui in sos dulce-acrisor

de retetele_tinei in Pui, 27 Dec 2015 | 9262 vizualizari

 

Acest pui in sos dulce-acrisor, este evident o reteta chinezeasca, foarte aromata, gustoasa si rapida, la fel ca si oricare alta reteta din acea minunata tara. :)
Daca nu va place puiul, acesta se poate inlocuii cu carnea de porc...ce va sfatuit eu este, sa nu inlocuiti produsele celelalte daca vreti ca la sfarsit, sa aveti parte de acelasi gust inedit.

 

INGREDIENTE

  • 800g piept de pui
  • 3 felii de ananas proaspat
  • 1 ardei rosu ( eu am folosit un ardei rosu-verzui)
  • ulei
  • Ingrediente pentru sosul dulce-acrisor
  • 500ml sos tomat
  • 160g zahar
  • 100ml otet de vin alb
  • 100ml apa
  • 5linguri de sos de soia
  • 1lingura de faina rasa
  • sare
  • Ingrediente compozitie pentru carne:
  • 150g faina
  • 250ml apa
  • 1 lingura drojdie dezhidratata
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui in sos dulce-acrisor:

Prima data se pregateste sosul. Asadar, se pune la foc sosul tomat impreuna cu zaharul, otetul, apa, sarea si sosul de soia. Sosul se lasa la fiert pentru 10 minute, apoi se adauga faina si se mai lasa o idee la fiert, dupa care se lasa deoparte.

Separat, se pregateste carnea. Pentru inceput, pieptul de pui se taie bucati si se lasa deoparte. Intr-un bol se pune faina cu apa cu drojdia si cu sarea, se amesteca cu telul bine, apoi se adauga bucatile de carne si se amesteca bine.

Se pune o tigaie cu ulei pe foc, iar cand acesta e incis se pun bucati de carne la prajit. Se prajesc uniform pe ambele parti, apoi se scot pe un prosop de hartie care sa absoarba uleiul in exces.

Mai departe, se curata si se taie ananasul si ardeiul. Intr-o tigaie se pun ulei, iar cand acesta e incins se pun bucatile de ananas si ardei. Acestea se lasa la foc mare sa se caleasca pt 5 minute, apoi se pun bucatile de carne prajite inainte.

Se lasa o idee la prajit impreuna, apoi se pune sosul tomat pregatit inainte.

Mai lasati cateva minute la foc, toate ingredientele, iar inainte de a stinge focul verificati de sare, zahar si otet, daca e nevoie mai adaugati, iar daca nu, opriti focul si serviti...serviti cat inca este cald.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui in sos dulce-acrisor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]