Pui in stil mediteranean

de simona72 in Pui, 23 Apr 2019 | 4698 vizualizari

 

Puiul are la baza marinarea cu iaurt. Aromele de astazi sunt fresh si reconfortante. Menta, lamaia, oregano si uleiul de masline ma duce cu gandul la Grecia, la vacanta… 
 
 

 

INGREDIENTE

  • Carne de pui (pulpe, aripi, piept)
  • Pentru marinare:
  • 200 gr iaurt gras grecesc
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 2-3 catei de usturoi zdrobiti
  • 1 lingurita rasa sare
  • 1 lingurita rasa piper proaspat rasnit
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 mana frunze proaspete de menta tocate fin
  • Coaja si zeama de la jumatate lamaie
  • Pentru garnitura:
  • 1 castron de cus-cus
  • 1 castron apa fierbinte
  • Sare si piper dupa gust
  • 1 legatura mare de patrunjel tocat fin
  • 1 mana de menta proaspata tocata fin
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • Zeama de la jumatate de lamaie
  • 3-4 rosii taiate cubulete
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui in stil mediteranean:

Carnea se portioneaza, pieptul se lasa intreg si se cresteaza usor pentru a patrunde mai bine aromele.

Pentru marinare: toate ingredientele se amesteca intr-un castron. Se pune carnea, se amesteca bine cu mainile sau cu lingura. Este important carnea sa fie „imbracata” bine in aceasta marinada. Se pune folie peste castron si se da la frigider pentru cel putin 30 minute.

Pentru prajire ar fi de preferat la gratar. Dar merge la fel de bine si la cuptor sau in tigaia gril. Eu am ales varianta la cuptor.  In tava mare a aragazului captusita cu hartie de copt am pus carnea si toata marinada. Se da la cuptorul incins la 190 grade C, pentru 35-40 minute.

Pentru garnitura: intr-un vas mai mare se pune cus-cusul. Se adauga atata apa clocotita cat cus-cus ati pus(se masoara cu acelasi castron). Se amesteca usor cu o lingura, se pune capac sau folie alimentara peste vas. Se lasa 10 minute la hidratat. Dupa cele 10 minute cus-cusul a crescut in volum, a absorbit toata apa. Cu o furculita amestecam usor, de fapt il aerisim, il afanam. Adaugam restul de ingrediente mentionate mai sus si amestam. Asezonam dupa gust.

Se serveste calda sau rece o portie de cus-cus cu pui. Sa va fie de folos!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui in stil mediteranean" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tajine de pui cu legume