Pui Kung Pao

de Brindusa in Pui, 12 Feb 2010 | 6151 vizualizari

 

Denumirea acestui fel de mancare este destul de variata: Kung Po, Gung Po, Gung Bao, s.a. Oricum s-ar numi, este de fapt pui cu alune.

 

INGREDIENTE

  • 4 jumatati piept de pui, fara piele si os
  • 10 catei de usturoi, tocati marunt
  • 1 lingurita piper Sichuan (Szechuan)
  • putin ardei iute (dupa gust)
  • 100 g alune
  • 2 cepa verzi
  • 4 linguri ulei de susan (sau de porumb, floarea soarelui)
Pentru marinata
  • 1 1/2 lingurita amidon porumb
  • 2 linguri vin de orez (sau vin alb sec)
  • 2 linguri sos soia
  • 1 lingura ulei de susan (optional)
Pentru sos
  • 4 linguri sos soia
  • 10 linguri vin de orez (sau vin alb sec)
  • 1 lingurita zahar brun
  • 1 lingurita otet de orez(sau balsamic)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui Kung Pao:

Taie pieptul de pui in fasii mici, cat sa bagi in gura. Pune in marinata si lasa 30 minute.

Amesteca ingredientele sosului.

Intr-o tigaie mare pune 3 linguri de ulei la incalzit si prajeste alunele. Scoate-le din tigaie, adauga puiul si stir-fry 2 minute. Scoate puiul din tigaie. Pune restul de ulei si stir-fry usturoiul pentru 10 secunde. Adauga piperul Sichuan si ardeiul iute si lasa cateva secunde. Adauga puiul si sosul si fierbe la foc mic, sub capac, pana ce puiul e facut. Daca sosul scade prea mult poti adauga putina apa.

Adauga alunele si ceapa verde, amesteca putin si ia de pe foc. Serveste cu orez basmati.

TIPS-URI

1

Tehnica stir- fry presupune ca putin ulei sa fie incalzit la temperaturi foarte mari (de asta nu se foloseste ulei de masline) intr-un wok (sau tigaie mare). In acest ulei se prajesc, amestecand mereu, bucati mici de cane sau legume. Aceste bucati nu trebuie sa fie mari, pentru a fi gata in timp scurt. De asemenea nu se pune o cantitate mare deodata in ulei

2

Piperul Sichuan (Szechuan) nu este o specie de piper, ci sunt fructele micute ale unui arbust ce creste in Asia. Gustul este dat, de fapt, de cojile acestor fructe. Acest piper este comercializat cu totul (coji + fruct), dar e bine ca fructul sa nu fie folosit in mancare pentru ca are o textura ca de nisip. (prima data cand l-am folosit am crezut ca n-am spalat bine legumele si a ramas nisip in ele!)

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Kung Pao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Sylvia 1

13.02.2010, 11:54

Vai ce bunatate salvez retetea nota maxima si eu am facut aseara taietei cu pui , fac f des si imi place la nebunie !!!Super reteta

ionela2682 1

13.02.2010, 18:47

bun tare cred ca este!

Brindusa 1

13.02.2010, 19:49

Sylvia, gand la gand

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pilaf din pulpe de pui