Pui la capac

de farfuriavesela in Pui, 2 Mai 2014 | 6131 vizualizari

 

Va suna ciudat? poate, un pic. Dar va asigur ca este delicios de gustos si sanatos, as spune eu

 

INGREDIENTE

  • 1 pui
  • 50 gr unt, dar si ulei este foarte bun
  • 3 catei de usturoi pisati bine (pasta)
  • 1 lingura de ghimbir ras (cand eram copil nu aveam ghimbir, dar experimentele mele culinare continua si astazi)
  • 1 lingurita miere
  • sare,
  • piper,
  • boia,
  • busuioc uscat,
  • rozmarin,
  • 2 foi de dafin
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui la capac:

Se spala puiul bine, indepartandu-se ceea ne nu ne-ar face placere sa gasim in farfurie, varfurile aripilor, tartita, maţe, gatlejuri, etc.

Se omogenizeaza bine untul/uleiul, usturoiul, ghimbirul, mierea si restul de condimente, exceptand foile de dafin, si acum se freaca puiul cu pasta asta si prin interior si prin exterior. Foile de dafin se pun in interiorul puiului.

Se ia o cratita, se umple cu apa pe jumatate, iar capacul se aseaza invers decat s-ar folosi in mod normal, cu manerul in interiorul cratitei, se ia puiul masat bine cum v-am spus mai sus si se aseaza in capacul cratitei, ca intr-o tava.

Se baga in cuptorul preincalzit, la foc potrivit, pana cand se gateste bine, se rumeneste bine. Din cand in cand deschideti usa cuptorului si cu o lingura luati din sosul ce rezulta si puneti pe deasupra puiului, sa nu se usuce sau sa se arda. Puiul va iesi foarte fraged in interior datorita aburului ce va iesi din cratita, nu va fi uscat deloc, dar la suprafata va fi foarte rumenit si crocant.

Dupa aproximativ 45 min, rezultatul este acesta.

Iar noi l-am servit alaturi de un piure de cartofi si o salata de sfecla rosie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la capac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui la capac