Pui la punga

de babi5 in Pui, 22 Mar 2014 | 8826 vizualizari

 

Am tot poftit un pui grill ,si fiindca nu am grill la cuptor am ales intre pui pe sticla si pui la punga ,si am ales ultima varianta, a iesit super super bun. L-am imbalsamat bine cu un bait facut din suc de portocala, usturoi ,ulei de floarea soarelui si condimente apoi dupa ce a stat 1./2 ora asa imbalsamat l-am bagat in punga minune si tusti in cuptor cu el ...a iesit o bunaciune ..

 

INGREDIENTE

  • 1 pui (cca ,1,5 kg
  • 2 portocale
  • 50 ml ulei
  • 6 catei de usturoi
  • putina boia
  • sare
  • piper
  • vegeta
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui la punga:

Prima data am pregatit baitul pentru pui, am curatat usturoiul ,apoi l-am zdrobit cu presa de usturoi intr-un castronel l-am pus.

Am adaugat  sucul de la cele 2 portocale, boiaua,sarea,piperul,vegeta si uleiul, le-am amestecat bine ,apoi cu o pensula de silicon am imbalsamat puiul si pe dinauntru si evident in exterior.

L-am lasat o jumatate de ora sa-si ia mireasma din mirodenii apoi l-am asezat intr-o tava in care am pus un pahar de apa si am introdus tava in cuptorul in prealabil incins la 220 grade.

Cind puiul s-a rumenit bine am considerat ca este gata . Am inchis cuptorul si am mai lasat puiul in cuptor pina s-a racit putin .

Apoi am desfacut punga l-am asezat pe un platou si puiul este gata de a fi servit cu garniturile aferente ,dupa gustul fiecaruia .

Pofta sa aveti !

TIPS-URI

1

Garniturile pentru pui dupa gustul fiecaruia

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la punga" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu mustar, la punga