Pui la punga cu sos de tarhon

de La Ancuta in Pui, 1 Iun 2011 | 7506 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 pulpe intregi
  • sare, piper
  • curry
  • boia
  • rozmarin
  • cimbru
  • 1 punga pentru cuptor
  • Sos:
  • 50 g unt
  • 1 lingura faina
  • 200 g smantana
  • 200 ml lapte
  • 1 lingura tarhon uscat
  • 1 lingura otet
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui la punga cu sos de tarhon:

Spalam bine pulpele si le taiem in jumatate.Condimentam cu sare si piper. In punga pentru cuptor punem restul condimentelor iar apoi carnea. Inchidem punga cu clema si amestecam bine, pana se acopera toata carnea cu un strat uniform de condimente.

Intepam punga in mai multe locuri, cu un varful unui cuit.

Asezam apoi punga in tava si dam la cuptor ~ 1 ora. Cand sunt aproape gata scoatem din cuptor si rupem punga. Mai lasam in cuptor 10-15 minute sa se rumeneasca.

Intre timp pregatim sosul:

Oparim tarhonul in lapte. Intr-o oala cu fundul mai gros punem untul la topit apoi adaugam faina si amestecam bine pana se omogenizeaza. Stingem cu laptele fierbinte si amestecam energic, ca sa nu ramana cocoloase. Lasam pe foc pana se ingroasa, amestecand mereu.

La final adaugam smantana iar apoi otetul si lasam sa mai dea 2-3 clocote.

Servim sosul cald cu pulpele de pui rumenite. Noi am avut o garnitura de cartofi copti umpluti cu branza.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la punga cu sos de tarhon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 12.07 la 08:02

Hotdog pizza - Cea mai savuroasă combinație de fast food la tine acasă

pe 12.07 la 07:33

Bruschete cu roșii și mozzarella - Rapide și delicioase

pe 11.07 la 07:36

Chec - budincă cu dovlecei -  Gustos și sățios

pe 10.07 la 10:48

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pilaf de orez cu pulpe de pui si ciuperci de padure