Pui Panacris

de Panacris in Pui, 2 Oct 2012 | 4152 vizualizari

 

Niste amarate pulpe inferioare de pui, au devenit un deliciu regal!!! O combinatie de gusturi mai ciudate, afumat, dulceag, acrisor, mirodenii mediteraneene ;)

 

INGREDIENTE

  • pulpe inferioare de pui 8 bucati,
  • slanina carnoasa de casa 10 felii,
  • ceapa galbena 2 bucati,
  • ulei de masline 50 ml.,
  • sare iodata,
  • piper proaspat macinat,
  • foaie de dafin,
  • rozmarin,
  • cimbrisor,
  • coniac 1 lingura,
  • must rosu 500 g,
  • pasta de tomate 4 linguri,
  • ciuperci pleutorus 400 g,
  • capere 2 linguri,
  • suc de la o lamaie.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui Panacris:

Ceapa se curata, se taie felii si se caleste impreuna cu slanina tocata marunt, cu lingura o de ulei, cca. 3 minute, apoi se scoate cu o paleta si se pune deoparte.  Pulpele de pui se prajesc in 2 linguri de ulei, pana devin crocante. Se asezoneaza de sare, piper si mirodenii. Se adauga coniacul si mustul, amestecul de ceapa, ciupercile curatate si tocate fideluta,  pasta de rosii, se acopera si se fierbe acoperit cca. 50 de minute. La final se adauga caperele si zeama de lamaie, lasandu-se la fiert cca. 5 minute pana se amesteca gusturile.

Se serveste ca atare sau alaturi de mamaliguta/piure de cartofi/orez fiert. 

TIPS-URI

1

mustul se poate inlocui cu vin rosu demisec

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Panacris" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

ieri la 07:35

Rulouri cu fistic și gem de vișine - Delicioși și ușor de făcut

pe 16.10 la 08:31

Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 15.10 la 10:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]