Pui pe morcovi

de ionix in Pui, 3 Noi 2010 | 4867 vizualizari

 

"plezneala" in bucatarie... se pare c-a iesit ceva pe gustul sotului :D

 

INGREDIENTE

  • 5 ciocanele
  • 10-12 morcovei (ai mei au fost lungi si subtiri)
  • 4 cepe mari
  • 6-7 catei de usturoi
  • busuoic
  • cozile de la o legatura de patrunjel
  • sare, piper
  • apa
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui pe morcovi:

Se pune uleiul la incins si punem carnea la prajit, dupa ce am spalat-o bine.

Intre timp pregatim legumele: morcovii taiati rondele, ceapa taiata solzisori, cozile taiate marunt, usturoiul taiat feliute. Peste carne punem cam 3-4 linguri cu apa, punem capac pe tigaie si lasam la inabusit. Spre final adaugam, sare, piper, busuioc si 2 catei de usturoi. Mai lasam la inabusit inca 2-3 minute si scoatem din tigaie, cu tot cu usturoi.

In uleiul in care am prajit carnea vom pune ceapa la calit impreuna cu o lingura cu apa. Cand s-a inmuiat putin punem si morcovii. Mai lasam 2-3 minute, amestecand intruna, si adaugam cozile de pantrunjel. Turnam apa cat sa acopere legumele, punem un capac pe tigaie si dam la foc mediu. Amestecam din cand in cand iar spre final, cand morcovii incep sa se inmoaie putin, adaugam: sare, piper, putin busuioc si restul de usturoi. Mai lasam 2-3 minute si amestecam bine. Stingem focul si punem puiul pe morcovi, punem capacul pe tigaie si lasam sa se inabuse.

Se serveste cald alaturi de un vin bun.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

sa nu va sperie cantitatea mare de apa... o sa scada considerabil... 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui pe morcovi" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Ostropel de pui