Pui pe sticla

de nico15 in Pui, 14 Noi 2010 | 7442 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pui
  • 4 felii de bacon
  • 150 ge de zahar brun
  • 1 lingura de ulei de palmier
  • 2 lingurite paste de usturoi si 6 catei de usturoi
  • 1 ceasca vin alb sec
  • cimbru,
  • rozmarin,
  • sare,
  • piper
  • piper boabe,
  • enibahar boabe,
  • foi de dafin dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui pe sticla:

Se ia puiul se curata, parleste si se spala, se scot maruntaiele si se spala bine inauntru, dupa care se trece la tamponarea puiului cu hartie absorbanta.
Separat se amesteca: uleiul de palmier, zaharul brun, 2 lingurite pasta de usturoi, o ceasca de vin, cimbru, rozmarin, sare, piper, cu acest amestec se freaca puiul pe ambele parti. Dupa ce s-a frecat puiul se prind feliile de bacon care se sareaza si pipereaza si se pregateste sa se dea puiul la cuptor.

Se pregateste o sticla de ½ sa nu fie sticla de 1L este foarte mare pentru cuptor, care se umple cu apa si pe care se fixeaza puiul sa nu cada in tava. In tava se va pune: apa, ulei, usturoi pisat, boabe de piper si enibahar, foi de dafin, cimbru si rozmarin.

Se da puiul la cuptor aproximativ 1-1 ½, grasimea din bacon va intra in pui si se va topi, se verifica si se unge puiul cu sos-ul din tava de cate ori se poate pentru fragezirea puiului, preparatul este de durata deci trebuie lasat sa se patrunda bine.

Cand este gata se scoate de pe sticla si se serveste alaturi de felii de lamaie si portocale.
Pofta Buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui pe sticla" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

28_andreea 1

19.11.2010, 13:53

si eu fac destul de des pui pe sticla.numai ca eu pun in tava in ce am pus puiul si 5-6 cartofi taiati in patru,doua rosii taiate in rondele,o ceapa rondele,o vanat taiata si ea rondele.si iasa o bunatate.asa am invatat de la soacra-mea de te lingi pe degete

28_andreea 1

19.11.2010, 13:53

a era sa uit.plus 5 furculite

esmerandra 1

28.03.2011, 11:39

foarte bun... fac si eu puiul asa numai ca eu folosesc o tava facuta special pentru a face puiul intreg la cuptor, iese ca la rotisor , crocant si foarte bun.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocana taraneasca de pui, cu ceapa si rosii