Pui picant pe pat de paste

de Rocsi in Paste, 22 Mar 2011 | 4953 vizualizari

 

Simteam nevoie sa manancul puiul cu altceva in afara de cartofi,mazare,fasole verde si altele..am ales sa le fac cu o mana de paste..foarte bun a fost!

 

INGREDIENTE

  • jumatate piept de pui fara os si piele
  • 1 ceapa
  • 1 cub unt + 1 lingurita pentru paste
  • 3 rosii intregi in suc propriu
  • 1 canita mica suc de rosii
  • sare
  • piper
  • 1 bucatica mica chili
  • o mana paste
  • patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui picant pe pat de paste:

Pieptul de pui il spalam bine ,il tamponam cu niste servetele de bucatarie si il taiem bucati,pe lung ,mai groase.

ceapa o curatam,o spalm si o tocam marunt.

rosiile le scoatem din conserva si le taiem cubulete.

intr-o tigaie punem un cub de unt la topit .

adaugam ceapa si rosiile taiate si le lasam cam 2-3 minute pe foc.

apoi punem o cana cu apa si dam drumul si la pui.

acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc potrivit.

dupa circa 10 minute punem si sucul de rosii dar si chili tocat marunt(voi puteti pune cat de mult doriti,eu mi-am pus putin ca l-am facut foarte putin picant).

condimentam cu sare dupa gust  si un strop de piper.

mai lasam putin pe foc pana puiul este bine facut.

in acest timp fierbem si pastele.

intr-o oala punem niste apa si putina sare pe foc.

cand fierbe dam drumul la paste si le fierbem intre 10 si 15 minute.

cand sunt gata le scurgem de apa si punem peste ele o lingurita de unt si le amestecam bine  pana ce,acesta din urma se topeste.

cu cele doua feluri pregatite incepem servirea.

punem pe o farfurie pastele,iar deasupra puiul pican si cu sos .

presaram si niste patrunjel verde.

pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui picant pe pat de paste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

ieri la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Paste cu branza si sunca la cuptor