Pui rustic cu cartofi , la vas roman

de Sidy in Pui, 8 Sep 2010 | 8783 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4-5 pulpe de pui( sau carne de pui)
  • 2 morcovi
  • 1 rosie
  • 1 ceapa
  • ardei gras rosu si verde
  • rozmarin
  • 3-4 linguri cu miere
  • mustar
  • sare
  • piper
  • cascaval
  • 1 kg cartofi
  • usturoi
  • 50 g unt
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui rustic cu cartofi , la vas roman:

Pulpele fara pielita se dau cu sare , piper, miere si mustar si se tin o ora la rece in frigider.
Vasul roman se scufunda in apa pentru 40 minute.
Morcovii , ceapa si usturoiul se curata si se taie felii subtiri rotunde , la fel ca si rosia.. Ardeii se taie si ei fasii subtiri.Cartofii se curata si se taie in 4-6 fasii, depinde de marimea lor.
Se scoate vasul roman din apa si pulpele de la rece.
In vasul roman se pun cartofii, rondelele de ceapa si fasiile de ardei peste ei , apoi morcovii taiati si usturoiul. Cine doreste poate adauga un pahar cu vin alb si cimbru.
Se pun deasupra pulpele peste care adaugam rosiile, bucatele de unt si cascaval ras.Punem 1/2 cana cu apa peste pulpe. Dam la cuptorul dinainte incalzit pina cand pulpele prind o culoare frumoasa maronie. Le intoarcem pe cealalta parte pentru vre-o 15 minute sa prinda crusta si aici si apoi se servesc cu cartofii langa.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui rustic cu cartofi , la vas roman" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

COMENTARII (20)

andreea_angelo 1

14.11.2012, 19:57

in apa rece sau in apa calda tre sa tii vasu inainte???

diaconta 1

14.11.2012, 20:01

Andreea,in apa rece,iar cand se folosesc vase de lut sau ceramice,acestea se pun in cuptorul caldut,nu fierbinte.

Sidy 1

15.11.2012, 08:10

In apa rece il tin si il bag apoi in cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade...
Asa il folosesc de vreo 3 ani si sunt tare multumita de el....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec din albușuri cu zmeură și lămâie - Deliciu aromat și pufos

ieri la 08:09

Menemen - Omleta turceasca plina de savoare

de Rocsi 9

pe 31.03 la 19:37

Oua vopsite natural cu coji de ceapa – Reteta traditionala de Paste

pe 31.03 la 16:49

Prajitura cu mere si kefir - Simpla si gustoasa

de oanapl 8

pe 30.03 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

3137 puncte

Rocsi

1480 puncte

MotanLaOale

1083 puncte

mirela0911

1000 puncte

mena29

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Varza cu mere, pui oriental si sos cu scortisoara - dulce si aromat