Pui Valdostana

de Criss in Pui, 13 Aug 2013 | 41599 vizualizari

 

Acest preparat l-am savurat la mare si mi-a placut tare mult, insa cel mai mult i-a placut lui Alex, drept pentru care mi-a cerut sa-i pregatesc si eu. Mi-am dat seama cam ce contine (piept de pui, ciuperci, cascaval, sos de rosii), insa am cautat o reteta pe net, sa-mi iasa preparatul cel putin la fel de bun ca si cel de la restaurantul AZUR din Mamaia. Si mi-a iesit. Pana la urma m-am oprit la o reteta pe care am gasit-o la Miha pe blog, insa n-am respectat-o intocmai ci am adaugat si vinul alb specific acestui preparat.
Reteta isi are originile in Valle d'Aosta, o regiune din nordul Italiei.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui mare
  • 6 felii sunca afumata (eu am pus muschi file)
  • 100 g cascaval
  • 300 g ciuperci
  • 300 ml suc de rosii
  • 100 ml vin alb
  • 1 ceapa mica
  • 2 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • rozmarin
  • cimbru
  • 2 frunzulite de busuioc
  • ulei de masline
  • putina faina
  • ulei pt. prajit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui Valdostana:

Pieptul de pui se taie in doua pe mijloc, apoi din fiecare lob se taie trei felii. In final vom avea 6 felii de piept de pui, pe care le batem usor cu ciocanul pentru snitele. Carnea se sareaza, pipereaza, apoi se da prin faina si se prajeste in ulei. Separat, se toaca ceapa marunt, se caleste in ulei de masline, apoi se adauga usturoiul zdrobit si ciupercite taiate felii. Se adauga sucul de rosii, vinul, condimentele si ierburile aromate si se fierbe sosul pana scade putin. 

Peste carne se aseaza o felie de sunca, apoi ciupercile calite si deasupra felii de cascaval cat sa acopere in totalitate ciupercile. Asezam feliile astfel obtinute intr-un vas termorezistent si cu grija turnam sosul de rosii ramas, deasupra. Punem la cuptor 20-25 minute, pana cand cascavalul se va topi si sosul va scadea. Servim cu garnitura preferata.

Absolut delicios.  Enjoy !

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Valdostana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui Valdostana - Reteta savuroasa pentru un preparat excelent