Pui Valdostana

de Criss in Pui, 13 Aug 2013 | 42638 vizualizari

 

Acest preparat l-am savurat la mare si mi-a placut tare mult, insa cel mai mult i-a placut lui Alex, drept pentru care mi-a cerut sa-i pregatesc si eu. Mi-am dat seama cam ce contine (piept de pui, ciuperci, cascaval, sos de rosii), insa am cautat o reteta pe net, sa-mi iasa preparatul cel putin la fel de bun ca si cel de la restaurantul AZUR din Mamaia. Si mi-a iesit. Pana la urma m-am oprit la o reteta pe care am gasit-o la Miha pe blog, insa n-am respectat-o intocmai ci am adaugat si vinul alb specific acestui preparat.
Reteta isi are originile in Valle d'Aosta, o regiune din nordul Italiei.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui mare
  • 6 felii sunca afumata (eu am pus muschi file)
  • 100 g cascaval
  • 300 g ciuperci
  • 300 ml suc de rosii
  • 100 ml vin alb
  • 1 ceapa mica
  • 2 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • rozmarin
  • cimbru
  • 2 frunzulite de busuioc
  • ulei de masline
  • putina faina
  • ulei pt. prajit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui Valdostana:

Pieptul de pui se taie in doua pe mijloc, apoi din fiecare lob se taie trei felii. In final vom avea 6 felii de piept de pui, pe care le batem usor cu ciocanul pentru snitele. Carnea se sareaza, pipereaza, apoi se da prin faina si se prajeste in ulei. Separat, se toaca ceapa marunt, se caleste in ulei de masline, apoi se adauga usturoiul zdrobit si ciupercite taiate felii. Se adauga sucul de rosii, vinul, condimentele si ierburile aromate si se fierbe sosul pana scade putin. 

Peste carne se aseaza o felie de sunca, apoi ciupercile calite si deasupra felii de cascaval cat sa acopere in totalitate ciupercile. Asezam feliile astfel obtinute intr-un vas termorezistent si cu grija turnam sosul de rosii ramas, deasupra. Punem la cuptor 20-25 minute, pana cand cascavalul se va topi si sosul va scadea. Servim cu garnitura preferata.

Absolut delicios.  Enjoy !

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Valdostana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 500 lei
1799.99 lei
1299.99 lei

Compact Sense

- 700 lei
3399.99 lei
2699.99 lei

COMENTARII (17)

Rocsi 1

13.08.2013, 21:25

O super bunatate

Criss 1

14.08.2013, 05:56

Multumesc mult. Asa e, un deliciu.

babi5 1

29.08.2013, 12:21

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dragoste ( Leontina 55 )

pe 15.11 la 13:17

Clătite cu mere și cremă de mascarpone - Rapide, delicioase și aromate

pe 14.11 la 14:39

Prăjitura cu dovleac și cremă de mascarpone - Deliciu cu parfum de toamnă

pe 14.11 la 14:04

Omletă cu ceapă și bacon - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 14.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]