Pulpă de porc la cuptor

de elucubratiiculinare in Porc, 16 Apr 2013 | 4902 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2,5 kg pulpă de porc,
  • o căpățână usturoi,
  • 100 g slăninuță,
  • 2 linguri boia de ardei,
  • 30 ml ulei,
  • 200 ml vin roșu,
  • 100 ml apă,
  • sare,
  • piper.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpă de porc la cuptor:

Carnea se spală apoi se zvântă cu un prosop de bucătărie.

Se fac crestături adânci cu un cuțit și se îndeasă șunculiță tăiată bucățele și  cățeii de usturoi tăiați pe jumătate (în cazul în care sunt mari). Se condimentează cu sare și piper. Se freacă bine cu boia de ardei pe toate părțile.

Pentru a-și păstra forma la cuptor trebuie să o legăm cu sfoară. Carnea se pune într-un vas de pământ (vas roman) cu capac sau intr-o tavă Jena. Se stropește cu vin, ulei și apă. Se dă la cuptor pentru aprox. 2 ore, după o oră și jumătate se scoate capacul și se lasă să se rumenească.

Serviți cu garnitura preferată. Poftă  bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpă de porc la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

pe 07.02 la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

pe 07.02 la 16:05

Tartă savuroasă cu legume și brânză de capră – Rețetă rapidă și ușoară

pe 07.02 la 10:59

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de porc cu carnati la tava