Pulpă de vită cu sos de lămâie

de ionix in Vita, 18 Apr 2012 | 4721 vizualizari

 

Rapid, simplu și gustos.

 

INGREDIENTE

  • 500 g pulpă de vită (eu am avut 3 bucăți gata porționate)
  • sare și piper după gust
  • 50 g unt
  • 2 căței de usturoi
  • alte ingrediente pentru sos:
  • piper proaspăt măcinat (eu am un piper boabe, cumpărat de la plafar, și este un amestec de 5 tipuri de piper)
  • circa 100 ml lapte
  • o lingură cu făină
  • zeama de la o lămâie
  • puțină coajă de lămâie
  • sare după gust
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpă de vită cu sos de lămâie:

Se pune la topit untul. Vita se spală și se șterge bine cu un prosop.

În untul topit vom pune bucățile de vită și usturoiul întreg, pe care-l strivim cu un cuțit. Lăsăm 5 minute pe o parte și 5 minute pe o parte. 

Bucățile de vită le scoatem pe o farfurie, punem sare și piper proaspăt măcinat. se vor scoate și bucățile de usturoi. vom continua să facem sosul în aceeași tigaie.

Preparare sos(se face în 2-3 minute)

În untul în care am prăjit vita, vom pune făina, puțin câte puțin, și vom amsteca întruna pentru a nu face cocoloașe.

Adăugăm treptat și laptele, amestecând repede pentru a nu face cocoloașe. Punem zeamă de lămâie, coajă de lămâine, piper proaspăt măcinat și sare. Amestecăm bine timp de 15-20 de secunde, urmând a pune carnea de vită pentru încă un minut în sos.

Se oprește focul și se servește cald, alături de un vin bun.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpă de vită cu sos de lămâie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

gamine 1

27.01.2013, 17:57

Arata super gustos! Abia astept sa incerc si eu reteta asta!

ionix 1

28.01.2013, 14:13

Mulţumesc! Sper să-ţi placă.

Rahela Velicu 1

17.05.2021, 10:46

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gratar din ficat de manzat