Pulpe de pui in sos de mustar

de T I M E A in Pui, 16 Mar 2014 | 6878 vizualizari

 

Un pranz gustos si sanatos cu pulpe de pui la cuptor in sos delicios de mustar servite cu garnitura de legume.

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe de pui superioare
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 lingurite mustar cu piper
  • 1 lingurita mustar simplu
  • 1 lingurita oregano uscat
  • sare si piper
  • 1 lingura ulei de masline pt uns tava
  • 1/2 capatana usturoi
  • Garnitura de legume:
  • 1 punga mix de legume (brocoli, morcov, porumb, mazare) - 350 gr
  • 300 gr fasole verde congelata
  • condimente: sare, piper praf de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1/2 cana apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui in sos de mustar:

Spalam pulpele si indepartam pielea (daca doriti voi puteti lasa si pielea).

Saram si piperam carnea pe ambele parti si o crestam din loc in loc.

Intr-un bol frecam uleiul cu mustarul pana se ingroasa si devine ca o maioneza. Adaugam oregano si amestecam. Ungem bucatile de carne cu acest amestec.

Usturoiul curatat si taiat felii il punem in crestaturile facute. Punem carnea intr-o tava in care am picurat putin ulei de masline.

Acoperim cu o folie de Al si lasam la rece aprox o ora. 

Dam la cuptorul preincalzit la 190 de grade timp de 40-45 de minute.

Dupa acest timp indepartam folia de Al si mai lasam la cuptor 15-20 de minute pana se rumenesc pulpele frumos deasupra.

In timp ce avem pulpele la cuptor pregatim legumele.

Intr-un wok calim legumele in putin ulei de masline. Adaugam o jumatate de cana de apa, condimentam cu sare, piper si pudra de usturoi si oprim focul cand apa s-a evaporat (aprox 10 minute).

Scoatem pulpele din cuptor si le servim calde cu garnitura de legume.

Sa aveti pofta ca noi am avut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui in sos de mustar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui cu sos de mustar si praz