Racitura/piftie

de Sylvia in Aperitive / Garnituri, 31 Ian 2010 | 11213 vizualizari

 

Am fost mandra de mine ca am reusit sa fac piftie si aici in Franta :) , am o reteta foarte buna de la o prietena din Romania, asa ca o postez si aici pana nu trece iarna :)

 

INGREDIENTE

  • 2 picioruse de porc,
  • o bucata de jambon crud afumat ( cam 300 grame) ,
  • 3 rulouri de soric neafumat am gasit eu,
  • 400 grame de carne macra de porc( eu las numai carnea macra dupa ce strecor piftia) ,
  • un os de vita sectionat, cu maduva ( preferabil fluierul piciorului )
  • Am pus si cateva legume: 2 cepe mici,
  • un morcov, 
  • o bucatica de radacina de telina,
  • 2-3 frunze de dafin,
  • cateva boabe de piper,
  • cativa catei de usturoi( dupa gust),
  • sare, 
  • apa cat sa acopere carnea din oala cu un lat de palma.
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Racitura/piftie:

   Am folosit cantitati mai mici pentru ca nu am facut multa, daca faceti portie mai mare dublati cu generozitate cantitatile.

   Preparare: am cladit carnea si legume spalate  si curate intr-o oala mare si am turnat apa rece cat sa treaca cu un lat de palma peste  carne, am pus dafinul, piperul  si putina sare si am dat la foc mare pana a inceput sa fiarba. De cand a dat primul clocot am pus pe ochiul din spate de la aragaz ( cel mediu) pe minim si am lasat sa fiarba extrem de incet 4-5 ore. Se spumeaza la inceput  de cate ori se aduna spuma, se fierbe fara capac si nu se completeaza cu apa. Trebuie fiarta f incet, sa se intrezareasca numai un clocot. Cand se desface carnea de pe oase si zeama pe care o gustam este lipicioasa pe buze este gata. Puteti sa mai testati si punand cateva picaturi pe o farfurioara si daca se prinde repede la frigider este gata.   Cu cateva minute inainte de a o lua de pe foc, adaugam usturoiul facut cu presa si mai condimentam daca trebuie, dupa gust.  Se strecoara cu grija si plaseaza bucatele mici de carne in vase mici, peste care turnam supa lichida. Se lasa sa se raceasca si se pune la frigider 12 ore.  S-a prins imediat si nu am avut nici o problema sa o rastorn apoi din boluri pe farfurie. A fost o super reteta , data viitoare tot reteta asa o sa fac .  Se serveste decorata cu boia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Racitura/piftie" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (8)

Sylvia 1

31.01.2010, 22:29

Bunica , piftie de pasare nu m-am incumetat sa fac inca, nici nu prea stiu cum se face...ne dati o reteta buna? Am mancat o data in Moldava o piftie de curcan bestiala m-ar tenta sa incerc o data.

anisoara 1

31.01.2010, 23:05

Sylvia ,ma starui si eu sa postez saptamiina viitoare o racitura din pasare preparata in Moldova

Sylvia 1

01.02.2010, 00:25

Anisoara o astept cu drag si poate chiar fac o portie ca din aia simt ca as manca si eu ca e mai "de regim "

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftele cu morcovi si branza