Racituri de porc [piftie]

de delia64 in Aperitive / Garnituri, 5 Mar 2013 | 5457 vizualizari

 

Raciturile sunt preferatele familiei mele in orice sezon.

 

INGREDIENTE

  • 2 picioruse de porc
  • 200 grame sorici
  • 2 urechi de porc
  • 1 ciolan de porc
  • 1 morcov mare
  • 3 capatani de usturoi
  • 10 boabe de piper negru
  • sare dupa gust
  • boia de ardei duce
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Racituri de porc [piftie]:

Se curata piciorusele  se taie in bucati si se pun in oala . 

La fel procedam si cu  urechile , ciolanul si soriciul si piperul boabe.

Curatam morcovul si o capatana de usturoi si le punem in oala peste carne si turnam apa cat sa le acopere bine .

Se lasa la fiert la foc mic aproximativ 4 ore.Cand incep sa fiarba se spumeaza pentru ca zeama sa fie cat mai limpede.

Cand carnea se desprinde de pe os se iau de pe foc si se strecoara .Se alege carnea cu grija sa nu ramana bucatele de os .

Carnea si soriciul se taie bucatele si se aseaza in castroane ,la fel si morcovul taiat rondele.

Facem mujdei din cele 2 capatani de usturoi si turnam peste el 2 polonice de zeama fierbinte ,il strecuram peste zeama  din oala . 

Amestecam zeama  si gustam daca mai trebuie sare sau piper.

Turnam zeama in castroane peste carne  si presaram boia de ardei dulce. 

Lasam la rece in camara pana a 2 zi .

Pofta buna  !!!

TIPS-URI

1

cand carnea se desprinde de pe os punem un polonic de zeama intr-o farfurie si ducem la rece , daca se incheaga putem opri fierberea , daca nu mai lasam la fiert si repetam operatia.

2

se pot face racituri si din carne de vitel cu os , curcan sau pui .

Daca ti-a placut reteta noastra "Racituri de porc [piftie]" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

delia64 1

06.03.2013, 17:35

Alina

botcrina 1

06.03.2013, 18:32

bune raciturile, tare harnicuta ati mai fost zilele astea!

delia64 1

06.03.2013, 19:46

Crina multumesc de aprecieri ,am gatit pentru ziua surioarei mele dragi .

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]