Ragout de cerb cu smochine

de Roda in Mancaruri cu carne, 8 Mai 2009 | 9135 vizualizari

 

In bucataria moderna, vanatul tine un loc de frunte;se spune ca vanatul innobileaza orice masa.Asa este ,iar daca alegem si vinul potrivit, mancarea devine si mai savuroasa.

 

INGREDIENTE

  • 1 legatura zarzavat de supa,
  • 1 catel de usturoi,
  • 3 cuisoare,
  • 8 boabe de piper,
  • 1/2 lingura rozmarin,
  • 1/2 lingura oregano,
  • 1 fir de cimbru sau 1/2 lingura cimbru ,
  • 200ml. vin rosu,
  • 4 linguri ulei de masline,
  • 600g.carne de cerb,
  • 25g. slanina,
  • 200g.ceapa,
  • sare,
  • piper,
  • 2 linguri tuica,
  • 100ml. supa de vita,
  • 4 smochine(proaspete in sezon sau congelate),
  • 3 linguri smantana;
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ragout de cerb cu smochine:

1.Se curata zarzavatul de supa,se spala si se taie cubulete.Se curata usturoiul si se taie in patru.Se piseaza cuisoarele si piperul.Se amesteca toate cu rozmarin, oregano ,cimbru,100ml. vin rosu si ulei.Carnea de cerb se pune in aceasta marinata si si se lasa cca. 6 ore.

2.Se taie slanina cuburi si se topeste intr-o  tigaie cu peretii inalti.Se adauga ceapa taiata in sferturi.Carnea se scoate  din marinata ,se lasa sa se scurga,  se taie cubulete si se prajeste in tigaie cca. 10 minute.Se ia de pe foc, se sareaza si pipereaza si se lasa sa se racoreasca.

3.Se da in fiert marinata si se toarna restul de vin.Se fierbe 10 minute.Se paseaza, se adauga la carne  si se lasa sa se inabuse 30 de minute.

4.Se taie smochinele in patru si se inabusa si ele 5 minute cu carnea  , dupa care se adauga smantana.

5.Preparatul se pune pe un platou oval, se garniseste cu frunze de cimbru , se serveste cu paste late si un vin rosu ,Pinot noir de Minis-Arad, de exemplu (Puterea ursului).

Sursa foto: http://veronica.forumhit.ro

Daca ti-a placut reteta noastra "Ragout de cerb cu smochine" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (9)

Bucataras 1

08.05.2009, 01:01

pai inseamna ca ii mai poti face poze, ca doar nu s-a terminat

Roda 1

08.05.2009, 01:30

Supa de pipote am gatit-o ieri , nu ragout de cerb.Din pacate, supa s-a mancat ,a mai ramas ceva intr-un bol.Ai mei sunt foarte mancaciosi.

Rahela Velicu 1

18.06.2021, 12:44

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu burgul picant-"Sebzeli pilav"- cu snitele de vita