Rasturnata cu pere

de jolygina in Prajituri, 6 Noi 2011 | 5867 vizualizari

 

cred ca weekend-ul acesta a fost al dulciurilor ,
ieri am facut aceasta tarta si azi clatite pentru ca s-a terminat foarte repede

 

INGREDIENTE

  • 3 -4 pere 
  • scortisoara
  • 10 linguri de zahar pentru caramel
  • 5 oua 
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 5 linguri de ulei 
  • un praf de copt
  • zahar vaniliat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rasturnata cu pere:

Caramelizam zaharul in tava ca la crema de zahar ars si il intindem pe pereti tavii foarte bine dupa care ne apucam sa curatam perele .

Le taiem in jumatate ,le scoatem samburii si le punem cu fata taiata in sus .

Punem un  praf de scortisoara peste pere dupa care ne apucam de pandispan .

Amestecam bine albusurile cu un praf de sare ,adaugam galbenusurile ,apoi zaharul ,uleiul ,praful de copt si faina si zaharul vaniliat .

Cand am terminat pandispanul il punem usor peste pere si punem tava la cuptor timp de circa 30-45 de minute .

Incercam pandispanul cu scobitoarea sa vedem daca este facut apoi scoatem prajitura din cuptor .

Lasam sa se raceasca cam 10-15 minute si rasturnam prajitura pe un platou.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Rasturnata cu pere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu pere si scortisoara