Ratatouille

de AnaDavid in Mancaruri de legume, 12 Oct 2017 | 4446 vizualizari

 

Ratatouille a fost inițial un fel de mâncare preparata vara, cu legume proaspete, de catre tarani care aveau la dispozitie putine ingrediente.
Ratatouille originala din Nisa nu conține vinete, pentru ca nu erau disponibile în aceeași perioadă a anului cu celelalte legume. Ingredientele originale ale ratatouille tradiționale sunt roșiile, dovleceii, ardeii, ceapa și usturoiul. Puteți adăuga câteva plante aromatice din Provence și busuioc.
Ratatouille francez poate fi servit ca un fel unic (însoțită de orez, cartofi sau pâine franceză simplă). Mai frecvent este servita ca garnitura.

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete mici
  • 2 dovlecei mici
  • 1 ardei galben
  • 1 ardei rosu
  • 2 rosii
  • 2 catei de usturoi
  • 50 ml ulei de masline
  • patrunjel
  • 2 crengute de cimbru
  • 2 cepe
  • 300 ml pastă de tomate
  • 4-5 frunze de busuioc
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ratatouille:

Punem uleiul într-o tigaie sa se incalzeasca si adaugam usturoiul zdrobit, sucul de roșii și busuioc. Adăugam sare și piper și gătim timp de 10 minute.

Intre timp, pregatim toate legumele.

Se curata vinetele de coaja, un rand da si unul nu, si se taie felii rotunde, groase de 1/2 cm.

Se taie si dovleceii tot felii rotunde de 1/2 cm.

Se curata ardeii de seminte si se taie bucati mari cat feliile de dovlecel.

Se curata rosiile si ceapa si se taie felii de 1/2 cm.

Punem toate legumele pe tava alternate, cum arata in poza mai jos.

Punem sosul de roșii peste legume, cimbru, patrunjel și 250 ml apa calda sau supa de legume daca aveti.

Gătim în cuptor la 190 de grade C, timp de 40 de minute până sunt coapte toate legumele.

TIPS-URI

1

servim cu orez fiert ca fel principal pentru zilele de post, dar si ca un fel de garnitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ratatouille" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]