Ratatouille rapid, orez cu sofran si Steak

de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver, 10 Oct 2015 | 3118 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru Ratatouille:
  • 1 dovlecel mic
  • 2 vinete mici
  • 2 ardei grasi
  • 1 ceapa rosie
  • 1 lingurita harissa (pasta de ardei iuti)
  • 2 bucati ansoa
  • 2-4 catei de usturoi
  • 700 ml passata
  • 1 lingura otet balsamic
  • 1/2 legatura busuioc proaspat
  • 2 linguri iaurt
  • Pentru orez:
  • 300 grame orez
  • putin sofran
  • 1/2 lamaie
  • o lingura ulei de masline
  • sare
  • Pentru Steak:
  • 500 grame steak
  • 1 lingurita paprika
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 1 lingura mustar Dijon
  • 1/2 lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ratatouille rapid, orez cu sofran si Steak:

Se taie dovlecelul in 2, longitudinal si apoi in felii. Se feliaza vinetele. Se aseaza pe un gratar fierbinte.

Orezul se fierbe in apa cu sare, sofran, lamaie, ulei si sare acoperit cu un capac, la foc mic.

Se toaca ardeii si ceapa si se calesc intr-o tigaie cu o lingurita din uleiul in care au fost conservate bucatile de ansoa impreuna cu harissa, usturoiul feliat si bucatile de ansoa. 

Se scot dovlecelul si vinetele pe un tocator si se toaca in bucati mari, apoi se adauga in tigaie impreuna cu passata si otetul si se acopera cu un capac.

Steak-ul se acopera cu sare, piper si paprika si se aseaza pe gratarul fierbinte.

Se toaca patrunjelul si se amesteca cu mustarul, ulei de masline, sare, piper, sucul de lamaie. Se scoate steak-ul si se unge cu mixul obtinut anterior, apoi se feliaza.

Se serveste ratatouille amestecat cu frunzele de busuioc impreuna cu iaurtul, orezul si felii de steak. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ratatouille rapid, orez cu sofran si Steak" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gnocchi cu carnati, rosii si fasole verde