Reteta de crinkles cu portocala este una destul de cautata in perioada sarbatorilor de iarna, iar eu am pregatit o portie pentru copiii de la scoala, alaturi de niste cornulete si turta dulce.
Ca si ingrediente, sunt necesare: ciocolata, unt, oua, faina, zahar si coaja de portocala.
Aceste fursecuri sunt absolut delicioase, cu greu te abtii sa nu mananci multe.
Iata cum se prepara Reteta de crinkles cu portocala!
Mai intai, se pun la topit untul impreuna cu ciocolata. Atentie, sa nu se arda! Compozitia odata topita, se lasa la temperat.
Separat, se spumeaza cele doua oua cu zaharul si cu un praf de sare. Compozitia trebuie sa se dubleze. Se incorporeaza ciocolata topita.
Faina se cerne impreuna cu praful de copt si cu cacaua, apoi se adauga peste compozitia lichida. Se amesteca bine, apoi se adauga romul si coaja de portocala. Se omogenizeaza, apoi se acopera cu folie alimentara si se pune la frigider (minim 2 ore sau pana a doua zi).
A doua zi, se scoate aluatul de la rece.
Se pregatesc doua castronele, unul cu zahar alb tos si unul cu zahar alb pudra.
Se ia cu lingurita din compozitia, se da forma unei bilute care se tavaleste prin zahar tos, apoi prin zahar pudra. Se asaza fiecare bila pe tava de copt prevazuta cu hartie.
Fursecurile se coc la 180 grade C, timp de 8-10 minute. Se scot apoi si se lasa la temperat.
Nu trebuie lasate mai mult chiar daca la prima vedere par fragile.
Pe masura ce se racesc, se vor intari. Ideal este sa ramana moi in interior si crocante la exterior.
Sunt delicioase, un pic migaloase, dar gustul merita efortul.
Vezi si reteta de Fursecuri cu lamaie