Reteta de fursecuri arici

de Constelatialeu in Prajituri, 12 Noi 2023 | 5971 vizualizari

 

Ma tot bantuie de mult aceste fursecuri dar habar nu am de ce nu le-am facut pana acum, nu-s greu de facut si sunt delicioase, atat am avut de spus.
Pentru Reteta de fursecuri arici sunt necesare urmatoarele ingrediente: unt, untura, oua, zahar, nuca.

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru Reteta de fursecuri arici
  • 100 g unt cu 82% grasime
  • 70 g untura
  • 2 galbenusuri
  • 100 g zahar pudra
  • 250 g faina
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
  • nuca taiata mai grosier
  • 2 albusuri
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: 60
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de fursecuri arici:

Iata cum se prepara Reteta de fursecuri arici

Untul si untura la temperatura camerei le-am amestecat cu galbenusurile, sarea, zaharul si esenta de vanilie. Am omogenizat bine, apoi am adaugat faina si am amestecat bine, aluatul obtinut l-am impachetat in folie alimentara si am dat aluatul la frigider peste o ora.

Am scos aluatul de la frigider si am format bilute pe care le-am trecut prin albusurile batute o spuma lejera, apoi am trecut bilutele prin nuca, am strans putin sa se prinda bine nuca.

Am asezat ''aricii'' formati in tava tapetata cu hartie de copt.

Am dat tava in cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru cca 20 min pana ce se rumenesc pe talpa fursecurile. Se scot din cuptor si se pudreaza cu zahar cat sunt calde.

Vezi si reteta de Fursecuri cu nuci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de fursecuri arici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu gem