Reteta de mancare taraneasca de cartofi, simpla si aromata este o mancare usoara si simpla pe care noi o preparam destul de des. Reteta aceasta era preferata mea cu ceva ani in urma, preparata de mama soacră, dar pe plita unei sobe cu foc de lemne. Avea un gust deosebit! Bine, mama soacra o prepara simplu de tot, doar cu cimbru o aromatiza si cu usturoi, dar pe cat era de simpla, pe atat era de buna!
"retete de post economice"
Ingrediente Reteta de mancare taraneasca de cartofi, simpla si aromata
Preparare Reteta de mancare taraneasca de cartofi, simpla si aromata
Se spala cartofii si se pun la fiert in apa clocotita, cu putina sare.
Ceapa se toaca solzisori si se caleste in ulei, pana isi schimba culoarea, impreuna cu doi catei de usturoi dati pe razatoare si adaugand din cand in cand, peste ea si cate putina apa fierbinte.
Se adaugă morcovul dat pe razatoare si se amesteca bine, apoi se adauga pasta de rosii și o cescuta de apa.
Se lasa sa fiarba sosul pana se reduce putin, condimentandu-l, dupa gust, cu sos de soia, piper, cimbru si foi de dafin.
In ultimele 5 minute de fierbere, se adauga si 2 catei de usturoi razuiti, pentru a-si mentine gustul și gogosarii taiati in fasii.
Cartofii fierti se trec prin jet de apa rece, se curata, se taie in cuburi si se adauga peste sos.
Se mai adauga si cateva frunze de busuioc rupte, se mai amesteca 5-6 minute, pe foc, pentru a se intrepatrunde gusturile, apoi, dupa stingerea focului, se presara patrunjel verde, tocat.
Este o mancare scazuta, rapida, gustoasa si satioasa si se poate servi cu salata de legume, sau muraturi.
Bineinteles, ne place si in varianta Mancare de cartofi cu coaste, care merge de minune cu Castraveti murati
Recomandam si Tocanita de Cartofi cu Carnati Afumati
1
Sosul de soia este optional, dar adaugat, confera mancarii un gust bun.
2
Se mai poate adauga marar, in acelasi timp in care se adauga cartofii peste sos.