Reteta de musaca de cartofi cu carne tocata, cu piure cartofi cremos si carne tocata gatita cu ceapa si ardei, coapta pana la perfectiune, cu o crusta aurie de cascaval. Perfecta pentru orice masa in familie!
Ingrediente Reteta de musaca de cartofi cu carne tocata, cu piure
Preparare Reteta de musaca de cartofi cu carne tocata, cu piure
Ceapa, ardeiul si morcovul maruntite cu robotul de bucatarie se calesc intr-o cratita in ulei. Se adauga carnea tocata si 1 ceasca de apa, se amesteca si se acopera cu un capac. Dupa ce s-a evaporat apa se adauga bulionul, se condimenteaza, dupa gust, apoi de inlatura de pe foc, moment in care se adauga patrunjelul tocat. Cand carnea s-a racit se incorporeaza oul batut.
Cartofii se fierb in apa cu sare, se scurg si se paseaza, se adauga untul si laptele, rezultand un piure moale.
Intr-un vas termorezistent uns cu unt ori ulei se aseaza jumatate din piure, apoi se varsa compozitia cu carne, dupa care cealalta parte de piure. Se rade cascavalul si se intr-oduce in cuptorul preincalzit pana se rumeneste putin deasupra.
N-as sti sa zic cum e mai buna musacaua, cu piure sau cu cartofi fierti?
Musaca de vinete si dovlecei fac deseori si e tare laudata!
Am incercat de curand si Musaca din varza creata si a iesit un deliciu!