Reteta de paste cu somon si rosii a fost rezultatul inspiratiei de moment cu ce am avut prin frigider. Pastele au iesit delicioase, de aceea am hotarat sa pun reteta sa o mai repet si altadata.
Pentru aceasta reteta sunt necesare cateva ingrediente: somon, rosii, paste, usturoi, ardei, busuioc, vin alb, parmezan.
Iata cum se prepara Reteta de paste cu somon si rosii
Pastele de obicei se fac repede si trebuie sa le servim imediat ce sunt gata, cu parmezan ras deasupra.
Prima data punem apa cu sare sa fiarba pentru paste. Puteti sa alegeti ce paste va plac.
Intre timp, in tigaia gril (sau normala), prajim fara grasime somonul pe ambele parti, nu prea tare sa nu fie sec. Il scoatem pe o farfurie, apoi il rupem cu o furculita bucatele mai mici.
In tigaie punem ulei de masline si calim usturoiul tocat marunt cu ardeiul iute, si el tocat marunt. Cand s-a rumenit usor, adaugam rosiile cherry taiate in jumate si rosia moale taiata cubulete. Lasam 2 minute la foc mare si adaugam si rosia uscata din ulei, punem si din uleiul din borcan putin, are un gust fantastic. Lasam sa se inmoaie si sa lase aromele. Eu am pus putin busuioc verde si am stins apoi cu vin alb.
Lasam sa scada la foc mare si punem bucatile de somon, amestecam usor; punem sare, piper, si adaugam pastele fierte si scurse peste sos. Daca e nevoie adaugam din apa in care au fiert pastele.
Servim cu parmezan ras si busuioc verde deasupra.