Reteta de placinta taraneasca cu mere

de Rocsi in Prajituri, 15 Feb 2024 | 2883 vizualizari

 

Cand ai ingrediente de la tara, cum ar fi untura, iaurt, oua, mere, pui si faci o placinta grozava care se topeste in gura. Nu mai spun ca am stat doar pe langa tava pana s-a terminat placinta si tot imi taiam cate o bucatica! Iese mult, mult prea buna!
Pentru Reteta de placinta taraneasca cu mere sunt necesare urmatoarele ingrediente: untura, oua, iaurt, zahar, faina, mere.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta de placinta taraneasca cu mere
  • Pentru aluat:
    • 150 gr untura
    • 2 oua
    • 140 gr iaurt
    • 5 linguri zahar brut
    • 1 lingurita drojdie uscata
    • 500-550 gr faina
    • 2 lingurite vanilie
    Pentru umplutura de mere:
    • 2 kg mere
    • 1 cub de unt
    • 2 linguri zahar brut
    • 1 lingurita scortisoara macinata
    • 2 linguri pesmet
    • zahar pudra
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de placinta taraneasca cu mere:

Iata cum se prepara Reteta de placinta taraneasca cu mere

Incepeti cu pregatirea umpluturii, pentru a avea timp sa se raceasca.  O puteti face cu o zi inainte si o tineti la rece. Merele spalate, le curatati de coaja, le dati pe razatoarea mare. Intr-o cratita puneti untul, merele si zaharul. Amestecati, le lasati pe foc, pana se retrage tot lichidul. La final adaugati scortisoara macinata, amestecati si trageti tigaia de pe foc. Lasati sa se raceasca.

Aluatul: Puneti intr-un bol untura, ouale, zaharul brut si le mixati. Adaugati iaurtul, amestecati. Cerneti faina, puneti jumatate in bol. Adaugati si drojdia si incepeti sa framantati. Puneti vanilia, un praf de sare, apoi adaugati faina treptat, pana obtineti un aluat omogen si nelipicios. Il acoperiti, il lasati 30 de minute la odihnit. Il rasturnati pe masa de lucru, il impartiti in doua bucati egale. Pe o hartie de copt, asezati prima bucata de aluat, intindeti o foaie, pentru o tava de 24/37 cm. O asezati cu tot cu hartie in tava, o intepati cu furculita, presarati pesmetul. Puneti umplutura de mere si o nivelati. Intindeti si a doua bucata de aluat intr-o foaie, o asezati deasupra. Apasati usor cu degetele, o intepati cu furculita din loc in loc. Introduceti placinta in cuptorul incins, la 180 de grade C, pentru 40 de minute. Dupa acest timp, o scoateti din cuptor, o lasati sa se raceaca. O pudrati cu zahar, o portionati si serviti!

Pofta buna!

Vezi si reteta de Placinta cu branza dulce.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de placinta taraneasca cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

ieri la 11:04

Rulouri pufoase cu unt si scortisoara - Dulci si gustoase

pe 16.01 la 15:52

Tort sarlota de vanilie cu piscoturi si fructe - Desert usor si racoritor

pe 16.01 la 10:49

Salată orientală cu maioneză – Rețeta imbunătățită și delicioasă pentru toate gusturile

pe 16.01 la 08:46

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura din albusuri, cu mere