Reteta de preparare a papanasilor

de diaconta in Dulciuri, 2 Apr 2013 | 11696 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor
Pentru că-mi rămăsese nişte brânzică bună de vaci,m-am hotărât să fac nişte papanaşi că tot nu făcusem demult.Acuma unii ar spune că sunt gogoşi nu papanaşi.Noi aşa îi pregătim.

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 300 g brânza de vaci
  • 80 g zahar
  • 2 oua
  • 200 g faina
  • 3 linguri griş
  • ½ linguriţă bicarbonat de sodiu
  • Sare
  • Vanilie
  • Coaja de lamâie
  • Ulei pentru prajit
  • Iaurt şi dulceata de maceşe pentru servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor:

Reteta de preparare a papanasilor

Am amestecat brânza cu zaharul ,ouale,sarea,bicarbonatul  si aromele.

Am pus grisul si faina pe rând .

Nu puneti toata faina daca nu este nevoie,trebuie sa obtinem doar un aluat din care sa putem modela papanasii nu foarte tare.

Depinde foarte mult si de cât este de scursa brânza.

Am format bilute,le-am aplatizat putin si am facut o gaura la mijloc.

Am mai facut si bilute mai mici de pus deasupra celor mari.

Le-am prajit în ulei.

Puteti sa folositi un vas mai mic ca diametru pentru ca papanaşii sa fie acoperiti cu ulei.

Dupa ce s-au prajit pe ambele parti i-am scos pe hârtie absorbanta.

Am servit papanasi cu iaurt si dulceaţă de maceşe.

TIPS-URI

1

ca topping pentru papanasi puteti opta si pentru ciocolata topita sau un sos caramel

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ostropel de pui fraged și aromat – secretul gustului perfect

ieri la 12:07

Nuci umplute cu cremă de cacao - Deliciul fraged al copilăriei

ieri la 10:53

Banana bread cu afine si nuci

de oanapl 8

pe 21.12 la 20:13

Ruladă Pavlova - Desertul senzațional de gustos

pe 19.12 la 16:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]