Reteta de preparare a papanasilor

de getix in Dulciuri, 7 Apr 2013 | 4023 vizualizari

 

 Reteta de preparare a papanasilor

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 500 g branza dulce
  • 400 g faina
  • 3 linguri gris
  • 6 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 oua
  • 1 lingurita bicarbonat ( nestins)
  • coaja de lamaie rasa
  • ulei pt prajit
  • smantana, dulceata de visine pentru topping
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor:

Reteta de preparare a papanasilor

Se pune branza intr-un bol, ouale, coaja de lamaie, bicarbonatul, zaharul vanilat, zaharul si se amesteca  bine. 

Adaugam faina + grisul si  framantam  aluatul pana nu se mai  lipeste de mana. Daca mai este nevoie mai adaugam faina (in functie de consistenta branzei). Aluatul trebuie sa fie moale si nelipicios. Se lasa  10 min sa se odihneasca. Dupa cele 10 min. se formeaza bile pe care le gaurim la mijloc . Formam  alte bile micute care se vor pune deasupra papanasilor cand ii servim .

Prajim papanasii si bilutele in  baie de ulei, la foc mic. Se servesc cu smantana si dulceata de visine.

Sunt o...nebunie !

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Merisor 1

07.04.2013, 19:30

Bun desert!

Sim0na 1

08.04.2013, 14:36

preferatii mei!

getix 1

14.04.2013, 17:55

meri, simo

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura inteligenta cu branza