Reteta de preparare a papanasilor moldovenesti

de miki_a in Dulciuri, 30 Ian 2017 | 16091 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor 
Ca la bucatarasi acasa!
Rumeni, dolofani, cu gust intens de branza proaspata, aroma imbietoare, gata sa satisfaca poftele oricarui mofturos...asa as caracteriza vestitii papanasi moldovenesti!
Daca v-am facut cat de cat pofta, sa stiti ca este un desert care se prepara usor, rapid, din ingrediente accesibile oricui, iar in scurt timp puteti avea o farfurie plina de minunatii aurii si imbietoare. Singurul dezavantaj (desi nu mancam in fiecare zi sau de 3 ori pe zi) este ca sunt prajiti in baie de ulei, ceea ce creste numarul de calorii, dar sigur sunt mai buni decat cei fierti! Garantat!

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor 
  • 500 gr. branza proaspata de vaci (foarte bine scursa de zer);
  • 1 ou + 1 galbenus;
  • 3 linguri cu zahar (am folosit brun);
  • 3 linguri cu faina alba;
  • 3 linguri cu gris de grau;
  • 1 lingurita cu coaja rasa de lamaie;
  • 1/2 lingurita cu sare fina;
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu (optional);
  • 200 ml ulei pentru prajit.
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor moldovenesti:

Reteta de preparare a papanasilor 

Intr-un vas, amestecam toate ingredientele.

Daca branza este mai umeda, se mai adauga faina sau gris, treptat, cu lingurita, fara a ingreuna foarte mult aluatul. La final, trebuie sa avem o compozitie legata, care se desprinde usor de pe lingura si vas.

Cu mana usor umezita, luam bucati din aluat (cat o nuca), ii dam forma ovala, dupa care aplatizam. Asezam papanasii pe un blat infainat.

Dupa ce i-am terminat de modelat, incingem uleiul intr-o tigaie si ii prajim suficient, pe ambele parti pana devin rumeni si frumosi.

Ii scoatem pe servete absorbante.

La servire, ii pudram cu zahar fin, zahar vanilat sau ii putem combina cu diverse creme, inghetate, frisca, smantana, dulceaturi, miere!

Pofta buna! 

 

TIPS-URI

1

Puneti zahar in functie de gustul personal.

2

Daca branza este mai moale, mai adaugati faina sau gris, iar ca aluatul sa creasca la copt puneti si bicarbonatul.

3

Bicarbonatul de sodiu poate fi inlocuit cu praful de copt.

4

Ii puteti servi simpli sau cu diferite adaosuri.

5

Sunt buni atat calzi, cat si reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

miki_a 1

01.02.2017, 18:31

Rocsi, , nici nouă nu ne plac fierți (mai degrabă renunț la idee....). Sper să încerci rețeta și să bucurați din plin de reușită!

miki_a 1

01.02.2017, 18:31

Daniela, , mulțumesc!

miki_a 1

02.02.2017, 17:35

Mirela, , cu mare drag!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

ieri la 11:29

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

pe 10.12 la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]