Reteta de preparare a papanasilor prajiti

de marianascarlat in Dulciuri, 20 Apr 2013 | 5018 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor
Fetelor stiti ce mi-ati facut? Eu de fel nu sunt pofticioasa, dar atat ati tot postat retete cu papanasi ca tot citind si comentand a inceput sa-mi ploua in gura. Fiindca lui Alex nu- plac papanasii si din acest motiv n-am mai facut de nu mai tin minte cand, fiindca aveam in frigider putina branza dulce de vaci mi-am facut doar pentru mine 3 papanasi.

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 200 gr de branza de vaci
  • 1 ou
  • 8 linguri de faina
  • 1 varf de bicarbonat de sodiu stins cu otet, ca nu am avut zeama de lamaie
  • 1 praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • ulei
  • Pentru servit:
  • smantana
  • dulceata de gutui

Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor prajiti:

Reteta de preparare a papanasilor

Se pune intr-un vas branza de vaci se sparge oul peste se pune un praf de sare si se adauga bicarbonatul stins cu otet sau  zeama de lamaie. Am   amestecat  ingredientele si am  adaugat si faina nu toata odata ci cate o lingura. Dupa ce aluatul a inceput sa semene a aluat l-am pus pe masa de lucru infainata si l-am framantat  mai adaugand faina pentru ca  nu trebuie sa fie lipicios. Cand a avut consistenta necesara l-am impartit in trei. Am rupt din fiecare bucata atat cat sa fac trei bilute cat o mingie de ping-pong. Pe urma am facut si din cele trei bucati cate o bila carora le-am facut in mijloc, cu degetul plin de faina, cate o gaura. 

Dupa  aceste operatii, am pus pe foc o craticioara pe care o folosesc la prajit, cu ulei destul care sa acopere papanasii. Cand uleiul s-a incins suficient, am pu papnasii(trei) si cele trei bilute la prajit. I-am pazit si cand s-au ridicat la suprafata i-am intors si pe partea cealalta. Cand au fost gata i-am scos pe prosoape de hartie absorbanta ca sa se elimine excesul de grasime.

Apoi i-am mutat pe o farfurie si i-am imbracat in smantana, am pus bilutele in varful celor 3 papanasi , am pus mantana si pe ele iar deasupra dulceata de gutui.

Mi-ar fi placut mai mult cu dulceata de visine, dar am mai gasit un borcan abia dupa ce am mancat papanasii. Il pastrez pentru data viitoare cand o sa mai fac papanasi, daca pana atunci nu se coc visinile ca sa mai fac alta dulceata! hihihi

Au fost deliciosi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor prajiti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu mure si ciocolata

de oanapl 8

ieri la 22:27

Cartofi prăjiți cu ouă ochiuri - Rețeta îmbunătățită și gustoasă

pe 25.04 la 09:05

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 25.04 la 08:41

 Noodles cu porc și legume – Rețeta savuroasă și rapidă

pe 25.04 la 08:35

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

pe 24.04 la 08:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Branzoici