Reteta de preparare a papanasilor prajiti

de Tuxedo in Dulciuri, 2 Iun 2013 | 32829 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor
Mai au nevoie de vreo introducere? sunt minunati! si se fac repede! nici nu e nevoie sa ma duc la restaurant sa imi comand cand se pot face asa de usor in casa!

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 300 gr branza de vaci
  • 2 oua
  • 150 gr faina
  • 75 gr zahar
  • 2 linguri gris
  • 1 zahar vanilat (esenta vanilie)
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • coaja de la o lamaie
  • un praf de sare
  • Pentru ornat:
  • smantana
  • dulceata acrisoara (afine, visine)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor prajiti:

Reteta de preparare a papanasilor

Intr-un castronel amestecam faina, zaharul, praful de copt si bicarbonatul de sodiu (Atentie mare: de sodiu nu de amoniu!), grisul, praful de sare si zaharul vanilat.

Separat mixam branza de vaci cu mixerul (sau in robot cum am facut eu, numai ca in robot se va inmuia si se va face ca o pasta ceea ce m-a obligat sa modific un pic reteta in sensul ca mi-a iesit coca cam moale si a mai trebuit sa adaug putina faina si gris), adaugam oualele apoi turnam treptat amestecul de faina si gris si amestecam pana cand aluatul devine omogen.

Intr-un castronel punem faina ca sa ne tapetam mainile (coca este moale, sa zicem ca o compozitie de chiftele pe care trebuie sa le dam prin faina).

Luam cu mana coca (cat un pumn) si o rasturnam in castronelul cu faina, modelam o bila pe care o aplatizam cu palmele si scoatem centrul acesteia din care vom face o biluta mai mica pentru ornat. Asezam papanasii intr-o tava tapetata cu hartie de copt pana cand ii prajim.

Incingem uleiul foarte bine si prajim papanasii la foc mic spre mediu pana se rumenesc frumos. Atentie: se prajesc destul de repede, asa ca nu-i lasati nesupravegheati!

Ii scoatem din tigaie cu ajutorul unei palete si ii punem pe o farfurie tapetata cu prosop de hartie pentru a absorbi excesul de grasime.

Ii mancam calzi cu smantanica si dulceata. Eu am facut un sos ad hoc din vreo 250 gr afine congelate peste care am pus 5 linguri de zahar si am fiert pana s-a topit zaharul. Au iesit o nebunie! Nu am mai mancat de vreo 2 ani papanasi si imi pare rau ca nu am mai facut pana acum ca tare usoara e reteta.

TIPS-URI

1

Recomand sa fie mixati cu mixerul, nu in robotul de bucatarie, astfel va fi mai usor sa-i modelati si vor ramane si bucatele de branza prin aluat ceea ce le va da mai multa savoare

2

Daca aluatul iese f moale, adaugati treptat cate o lingura de faina, pana ajunge la consistenta dorita, ca sa poata fi modelati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor prajiti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor cu dulceata de capsuni