Pentru reteta de zacusca taraneasca de vinete am folosit urmatoarele ingrediente: vinete, ardei, gogosari, ceapa, ulei, bulion.
Iata cum se prepara Reteta de zacusca taraneasca de vinete
Pentru inceput se coc vinetele. (eu le-am avut coapte in congelator de cand am copt vinetele pentru iarna, asa ca eu doar a trebuit sa le dezghet si sa le pun la scurs).
Gogosarii se spala si se dau prin masina de tocat carne impreuna cu ardeii capia, apoi se pun la calit in ulei. Se fierb pana ce iese toata apa din ei, iar cand fierbe, se vede ca fierb in ulei limpede ( eu ii fierb chiar si 4 ore la foc domol) la fel ca in imaginea nr 4.
Intre timp, se curata ceapa si se fierbe 20 minute dupa care se lasa la racit, apoi se macina si ea.
Se adauga peste gogosari impreuna cu vinetele care si ele se dau prin masina de tocat carne si se fierb impreuna pana cand din nou se vede ca fierb doar in ulei, evaporandu-se toata apa ce o are ceapa si vinetele. Se adauga sarea dupa gust.
La final se adauga bulionul si iar se fierbe pana cand devine limpede.
Vezi si reteta de Zacusca de macrou.
1
eu fierb ceapa deoarece daca este fiarta nu este asa grea pentru stomac, zacusca fiind considerata un aliment foarte greu pentru cei ce au probleme cu fierea.