Reteta traditionala si delicioasa de Ciorba de perisoare

de Lau in Ciorbe, 9 Noi 2017 | 37720 vizualizari

 

Reteta traditionala si delicioasa de Ciorba de perisoare
Descopera reteta traditionala si delicioasa de Ciorba de perisoare, un preparat clasic romanesc care aduce gustul autentic in bucataria de acasa. O reteta perfecta pentru o masa reconfortanta si hranitoare. Bogată in arome si texturi, este ideala pentru masa de pranz sau cina, si va fi cu siguranta pe placul intregii familii.
Pentru cea mai buna ciorba de perisoare ai nevoie de: carne tocata, cateva oase de vita, legume si bors proaspat

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru Reteta traditionala si delicioasa de Ciorba de perisoare:

  • cateva oase de vita
  • 3 rosii
  • 2 cepe
  • 2 ardei grasi
  • 1 dovlecel
  • 1 telina
  • 1 morcov
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura leustean
  • 1/2 l bors
  • sare
  • piper
  • Perisoare
  • 500 g carne tocata
  • 1 ceapa mica
  • 1 ou
  • patrunjel tocat
  • boia sare
  • piper
  • 1 lingura gris
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta traditionala si delicioasa de Ciorba de perisoare:

Cum se prepara Reteta traditionala si delicioasa de Ciorba de perisoare:

Punem oasele de vita la fiert,  in cca. 5 l de apa, lasam sa fiarba spumand de cate ori este nevoie.

Cand nu se mai formeaza spuma, adaugam telina, ceapa, morcovul tocate marunt si lasam sa fiarba legumele.

Intre timp, pregatim perisoarele, mai adaugam peste carne oua, patrunjel, ceapa (data prin razatoare si stoarsa de apa), grisul, amestecam bine pana ce se incorporeaza bine oul si devine o compozitie omogena.

Cu mainele umede, formam perisoarele pana terminam carnea. 

Dupa ce au fiert legumele, adaugam rosiile taiate cubulete, ardeiul, sare si borsul cald si lasam sa fiarba pana ce sunt fierte, scoatem oasele de vita, adaugam dovlecelul tocat si lasam sa fiarba 5 min.

Dupa 5 min, adaugam perisoarele sa fiarba la foc mic, fara a amesteca, pana ce se ridica la suprafata.

La final, adaugam patrunjelul si leusteanul tocat, amestecam usor, putem servi cu smantana.

O bunatate este si reteta de Ciorba de rata cu legume , dar si Ciorba din Tara Motilor, o reteta veche, copiata dintr-un calendar din anii 80.

Va recomandam si reteta de Ciorba de legume cu perisoare

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta traditionala si delicioasa de Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu ciuperci Portobello