Ricotta pe pat de pesmet

de alilianaa in Prajituri, 2 Feb 2013 | 3411 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ricotta- 2 cutii
  • un ou
  • 250 g pesmet
  • 200 g unt fara sare
  • 30 lapte
  • coaja rasa de portocala
  • 150 g zahar
  • zahar vanilat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ricotta pe pat de pesmet:

Din pesmet, unt,  o lingura de zahar, razatura de portocala si lapte am facut un blat sfaramicios pe care l-am pus pe fundul unei cratite si l-am presat cu mana. L-am dat la cuptor la foc potrivit cca 7 min. cat sa formeze o crusta. 

Peste aceasta se pune branza pregatita astfel: cele doua cutii cu ricotta, un ou, 2 linguri rase de gris, zahar, razatura de portocala, zahar vanilat. Se amesteca bine si se pune peste crusta de pesmet. Se pune la cuptor pentru cca 10 minute. 

Se serveste cu sirop de visine. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ricotta pe pat de pesmet" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu lamaie confiata