Risotto cu ciuperci si mazare

de Corinuta in Aperitive / Garnituri, 3 Iul 2010 | 5193 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 450 g orez
  • 450 g ciuperci
  • 150 g mazare verde
  • 1 ceapa mare
  • 2 catei usturoi
  • 1 tija de telina
  • 100 ml vin alb
  • 8 linguri ulei de masline
  • 1-2 linguri otet balsamic
  • 1 l supa de pui
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto cu ciuperci si mazare:

Supa de pui se pune la incalzit intr-o cratita pe aragaz.

Ceapa si usturoiul se curata,se spala impreuna cu telina si se taie marunt. Se pun la calit intr-o cratita impreuna cu 4 linguri de ulei invartind mereu aprox 5 min, dupa care se adauga orezul si se mai lasa cinci minute. Se pune vinul peste orez si se lasa sa scada, apoi se pune un polonic de supa si se lasa sa absoarba orezul invartind mereu, apoi alt polonic, si tot asa pana se termina supa. Odata cu ultimul polonic se pune si mazarea si se condimenteaza cu sare si piper.

Ciupercile se spala bine, se usuca si se taie felii. Se pun la prajit intr-o tigaie cu 4 linguri de ulei si se stropesc cu otet balsamic (sau zeama de lamaie). Se adauga un praf de sare si putin piper si se lasa pana scade sosul invartind din cand in cand.

Se servesc ca atare sau se taie marunt si se amesteca cu orezul.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu ciuperci si mazare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort aperitiv din clatite