Risotto cu sparanghel si pere

de Panacris in Mancaruri de legume, 5 Mai 2020 | 1445 vizualizari

 

Sincer, am tot văzut, chiar am și gustat, risotto simplu, mi-a plăcut așa, fin și cremos!
Acum i-a venit rândul, să-l prepar și în bucătăria mea.
Dar cum mă știți, nu prea îmi place simplu, vreau un pic mai mult! 😉
Sincer eu sunt mulțumită, vedem ce o să zică Zmeișorii! O sa revin cu update! 😉

 

INGREDIENTE

  • Orez pentru risotto cca. 300 g,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Ceapă galbenă 1 bucată,
  • Sparanghel verde 2 bucăți,
  • Morcov 1 bucată,
  • Pătrunjel 2 fire,
  • Usturoi pudră 1 linguriță,
  • Ulei de măsline 4 linguri,
  • Vin alb sec 150 ml,
  • Apă caldă 1000 ml,
  • Unt rece 1 lingură,
  • Parmesan cca. 50 g,
  • Pară verde 1 bucată mare.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto cu sparanghel si pere:

Ceapa, morcovul și sparanghelul se curăță, spală și toacă mărunt.

Orezul se lasă la hidratat în apă rece cca. 15 minute, apoi se amestecă cu legumele mărunțite.

Uleiul se pune la încins, se adaugă orezul combinat cu legumele și se lasă la călit cca. 1 minut, apoi se adaugă vinul și se lasă să dea un clocot puternic.

Apa caldă se toarnă puțin, câte puțin, până se înglobează, se asezonează cu sare, pudră de usturoi și pătrunjelul tocat, apoi se lasă la gătit cca. 20 minute, până ce se obține consistența dorită.

Para verde, se spală, se taie bucățele,doar îniante de se pune în risotto, pentru gătit, altfel se va oxida.

La finalul gătirii se adaugă untul rece, parmesan-ul ras și bucățele de pară, lăsându-se la gătit la foc mic cca. 10 minute până se topesc și înglobează ingredientele.

Spor și poftă bună!

 

 

 

TIPS-URI

1

Risotto-ul se servește fierbinte, în farfuria încălzită, simplu, ca atare sau alături de un preparat din carne/pește.

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu sparanghel si pere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

ieri la 17:21

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

ieri la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budinca de broccoli, sparanghel si ciuperci cu branza feta