ROȘII CHERRY PENTRU IARNĂ

de Panacris in Conserve, 17 Aug 2015 | 6209 vizualizari

 

Din seria dacă nu aveți ce fae ;) Multumesc http://www.retetedesuflet.ro/, adica Brindusa pentru idee ;)

 

INGREDIENTE

  • Roșii cherry cca. 500 g,
  • Usturoi 4 căței curatati,
  • frunze de busuioc,
  • 4 borcane cu capac filetat,
  • 1 oala mare cu capac (în care să intre borcanele cu totul)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA ROȘII CHERRY PENTRU IARNĂ:

Roșii cherry sănătoase fără crăpături, se spală și apoi se așează în borcane steriliztate. Se adaugă cățeii  de usturoi, mărunțiți, cca. 1 cățel /borcan.și 4 frunze de busuioc.

ATENȚIE:

NU SE PUNE SARE, NU SE ADAUGĂ APĂ.

Se închid borcanele etanș.

Într-o oală cu fund triplu, se așează câteav straturi de ziare, sau reclame, ce ne intoxică poșta:D Eu n-am avut, așa că am folosit hârtie de copt, un pic ciufulită ;) Se așează borcanele în poziție verticală, se umple oala, astfel încât șă depășească nivelul borcanelor, apoi se pune oala la fiert, la foc mediu, după ce a ajuns la punctul de fierbere, se reduce focul la minim, se acoperă cu un capac și se lasă la sterilizat cca. 60 de minute.

Borcanele se lasă să se răcească în apă, până a doua zi ;)

Roșioarele astfel conservate se vor folosi în timpul iernii la asezonarea pizze-lor sau a pastelor. Simplu, rapid și gustos;) Spor și succes!

Daca ti-a placut reteta noastra "ROȘII CHERRY PENTRU IARNĂ" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

ieri la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

Cheesecake cu Oreo la pahar - Rețeta delicioasă și rapidă

pe 26.09 la 05:59

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]