Rol cu scortisoara

de alldaycooking in Dulciuri, 10 Sep 2012 | 4360 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 gr faina
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 1 lingura fructoza
  • sare
  • 3 linguri ulei
  • 350 ml apa calduta
  • Umplutura:
  • 2-3 linguri ulei
  • scortisoara
  • 3-4 linguri fructoza
  • coacaze negre deshidratate
  • unt
  • lapte
  • zahar brun
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rol cu scortisoara:

Faina amestecata cu putina sare am pus-o intr-un castron si am facut o gropita la mijlocul acesteia. Am pus drojdia maruntita si o lingura de fructoza, apoi am turnat 100 ml apa calduta. Am lasat 15 minute. Am adaugat treptat restul de apa calduta si uleiul si am framantat un aluat destul de moale pe care l-am lasat la crescut aprox. 40 de minute.   

Din acest aluat am rupt bucati pe care le-am aplatizat pe o hartie de copt unsa cu putin ulei. Am pensulat cu putin unt topit, apoi am presarat putina fructoza si scortisoara. Am crestat aluatul fara a separa complet fasiile rezultate. Am presarat cateva coacaze negre. Am rulat alutul. Am format roluri din aluat. Am copt la 170 grade Celsius pana cand au inceput sa se rumeneasca. Cand le-am scos din cuptor am pus 2-3 linguri de lapte de fiecare rol si am presarat putin zahar brun.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rol cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]