Rosii in bulion

de kamy in Conserve, 10 Sep 2011 | 14188 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • rosii
  • bulion
  • sare
  • frunze de telina,patrunjel(obtional)
  • aspirina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rosii in bulion:

   Alegem niste rosii sanatoase si tari(nu fff coapte)le oparim cateva secunde,le curatam de coaja,le taiem in doua,pe latime,si scoatem cat de multi samburi putem,dupa care le taiem cubulete si le asezam in borcane.Punem peste bulion(umplem borcanul)presaram putina aspirina zdrobita(eu am pus o aspirina zdrobita la 6 borcane de 800)si punem borcanele la fiert.Intr-o cratita incapatoare,punem un servet de panza,asezam borcanele si punem apa pana la nivelul capacelor.Lasam sa fiarba foarte incet,timp de 20 min.Oprim focul si lasam borcanele acolo,pana se racesc,dupa care le stergem si le ducem la loc racoros.

TIPS-URI

1

de anul acesta m-am hotarat sa pun si putina aspirina la conserve(in afara de sucul de rosii),deoarece anul trecut ,jumatate din borcanele cu rosii in bulion,mi-au fermentat.Nu cunosc cauza(le-am si facut pe toate o data)dar nici nu mai vreau sa am surprize.

2

Daca doriti sa puneti si frunze,le taiati marunt,le puneti peste rosiile taiate si bulionul peste.

3

mie mi-au intrat cam 3 rosii mari taiate cubulete,intr-un borcan de 740.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii in bulion" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]