Rosii si ardei umpluti cu carne de curcan

de anuta in Curcan, 12 Mar 2016 | 3915 vizualizari

 

Cine nu a mostenit de la mama aceasta reteta??? Niciodata nu fac ardei umpluti farasa fac si cateva rosii umplute care vor da o savoare aparte mancari....

 

INGREDIENTE

  • 10 ardei grasi,
  • 10 rosii mari si tari,
  • 3 rosii pentru capace la ardei
  • 1,5 kg carne tocata de curcan,o
  • cescuta de orez,
  • o ceapa,
  • 2 oua,
  • o legatura mare de marar si patrunjel,
  • sare,
  • piper,
  • o lingura de legume deshidratate fara sare,
  • ulei de masline
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rosii si ardei umpluti cu carne de curcan:

Se spala ardeii si rosiile apoi la ardei li se indparteaza codita cu samburi printr-un capac mic facut cu un cutitas, rosiile se taie in partea de sus un capac fara a se desprinde de rosie apoi se curata de miez cu o lingurita. Se framanta bine carnea tocata cu ceapa taiata fin, cu verdeata tocata, cu cescuta de orez, cu lingura de legume deshidratate, cu ouale,se sareaza si pipereaza dupa gust.

Cu aceasta compozitie se umple fiecare ardei si rosie imparte. Intr-o cratita mai larga si mai inalta se aseaza primul stratul de ardei umpluti carora le-am facut la fiecare capac din rosii apoi deasupra se aseaza un strat de rosii, asezate cu capacele in jos. Se toaca tot miezul scos din rosii cu un cutit,se toarna dasupra,se compleaza cu apa,se mai adauga o lingurita de sarei ulei de masline apoi se acopera oala si se pun la fiert. De la primul clocot se da focul incet si se lasa sa fiarba domol 45 de minute.

Se servesc calzi presarati cu verdeata sau cu smanatana.                       

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii si ardei umpluti cu carne de curcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 801 lei
2799.99 lei
1999.00 lei

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (5)

Gherca Daniela 1

13.03.2016, 11:25

buni, buni!

Ina 1

13.03.2016, 13:03

mihaelar63 1

15.03.2016, 00:41

Arata grozav

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

ieri la 08:34

Maritozzi – Chifle italiene umplute cu frisca

pe 08.04 la 17:05

Covrigi de post - Crocanti la exterior si cu miez pufos

de laura_n 7

pe 08.04 la 16:14

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada padurarului