Rubbeni

de Giana in Vita, 11 Iun 2014 | 14359 vizualizari

 

Rubbeni este o mancare traditionala turceasca si se prepara in zonele Antakya, Antep si Hatay. Contine traditionalele köfte (chiftele) de oaie, ceapa coapta, rosii din belsug si mirodenii. Toate acestea introduse in cuptor intr-un vas de lut capata un gust foarte bun. Va invit sa incercati si voi.

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne tocata de oaie sau vita (eu am folosit carne putin mai grasa pt ca ii da un gust mai bun iar koftelele raman mai moi)
  • 500 g ceapa mica (arpagic)
  • 1 lingurita piper
  • sare dupa gust
  • chimion
  • 2 ardei verzi sau rosii (tocati cubulete)
  • 2 rosii (tocate cubulete mici)
  • 1 lingurita bulion
  • 3 linguri ulei
  • 1-2 pahare cu suc de rosii (in functie de cat de mult sos vreti sa obtineti)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rubbeni:

Ceapa, cu tot cu coaja, se aseaza pe o tava si se introduce in cuptor. Ceapa se coace la 200`C aproximativ 30 minute. Dupa ce s-a copt, se lasa sa se raceasca si se curata de coji.

Carnea tocata se framanta cu sare, chimion si piper. Se formeaza chiftele mici si se aseaza pe o tava unsa cu ulei. Tava se introduce in cuptorul incins la 200`C si se lasa pana se rumenesc chiftelele. Dupa ce s-au facut chiftelele, se adauga peste ele ceapa coapta.

Intre timp pregatim sosul: Ardeii se toc cubulete si se calesc intr-o cratita cu ulei. Se pun deasupra rosiile tocate, peste care se adauga bulion si suc de rosii (sau apa). Cand sosul a clocotit, se varsa fierbinte peste chiftele si ceapa.

Se introduce tava in cuptorul incins pentru inca 15-20 minute.

Ceapa coapta si sosul de rosii dau un plus de gust chiftelutelor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rubbeni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Bouletté (marocane) de vita si condimente