Rulada cu ciocolata alba si mascarpone

de Miha in Prajituri, 10 Oct 2012 | 6640 vizualizari

 

Rulada asta am facut-o candva prin martie. :))) Dar cred ca se portiveste si pentru Craciun. :))))

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri apa fierbinte
  • 5 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • Umplutura:
  • 100 g ciocolata alba
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 125 g mascarpone
  • 1 intaritor de frisca, daca este absolut necesar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu ciocolata alba si mascarpone:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Turnam apa clocotita si mixam energic.

Galbenusurile frecate cu ulei le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in tava mare de la aragaz tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 20 de minute. Scoatem blatul din tava, cu tot cu hartie si il rasturnam pe o alta bucata de hartie de copt pe care am presarat putin zahar tos. Rulam blatul in hartie si lasam sa se racoreasca.

Umplutura:

Ciocolata o topim la foc mic cu smanta pentru frisca. Aducem la punctul de fierbere, dam deoparte si omogenizam. Punem la rece pentru cateva ore pana crema se raceste foarte bine si capata consistenta. Mixam crema pana devine pufoasa, apoi incorporam si mascarponele, mixand usor.

Desfacem blatul, il lasam sa se racoreasca bine bine, apoi intindem crema uniform. Rulam blatul si dam la rece pentru macar :)) 1 ora.

Se orneaza cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu ciocolata alba si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

silvia1 1

18.04.2013, 17:27

ok meci.Eu nu am de asta am intrebat.


Panacris 1

03.04.2014, 20:14

Miha 1

03.04.2014, 21:38

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Buche de Noel