Rulada cu ciocolata si cirese

de Alina26 in Prajituri, 8 Iun 2013 | 5520 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 60g faina
  • 15g amidon de cartofi alimentar
  • 90g zahar
  • 3 oua
  • coaja de la o 1/2 de lamaie
  • 1 plic cu zahar vanilat
  • un varf de cutit de sare

Crema de ciocolata:

  • 4 oua
  • 400 ml lapte
  • 150g zahar
  • 1 esent de vanilie
  • 4 lg amidon alimentar
  • 100g ciocolata amaruie
  • 200g cirese (curatate de samburi)
  • 50g cipsuri de ciocolata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu ciocolata si cirese:

Pregatim crema:

1.Punem laptele le inclzit cu esenta de vanilie.Frecam zaharul cu galbenusurile,pana devine cremos,adaugam amidonul si treptat,treptat laptele cald mestecand cu un tel.

2.Punem compozitia obtinuta inapoi la foc mic,continuand sa mestecam pana se ingroasa.Luam de pe foc.Maruntim ciocolata si o adaugam peste crema si mestecam.Lasam sa se raceasca.

Pregatim blatul: 

1.Batem galbenusurile cu zaharul,coaja de lamaie rasa si zaharul vanilat,pana cand devine alb si cremos.Adaugam faina si amidonul,cernut,si continuam sa batem.

2.Batem albusurile cu putina sare si adaugam la compozitia obtinuta mestecand de jos in sus.

3.Incalziti cuptorul la 170°.Intindeti blatul intr-o tava de cuptor cu hartie  de copt si dati la cuptor timp de 10-15 minute.

Montarea: 

Cand ati scos blatul din cuptor,intindeti repede crema,adaugati ciresele si cipsurile de ciocolata,si cu ajutorul hartiei de copt incepeti sa rulati.

Lasati asa pana se raceste.

Ornati dupa placul fiecaruia.Eu l-am ornat cu frisca batuta si cirese.

Pofta buna!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu ciocolata si cirese" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Buturuga de Craciun