Rulada cu crema ganache

de papabundetot in Prajituri, 3 Noi 2013 | 5017 vizualizari

 

Cred ca cel mai greu mi-a fost pana m-am invatat cu ruladele astea dulci,inainte imi era cam frica sa le fac pentru ca mereu credeam ca se rupe blatul,insa acum dupa cateva rulade facute,am vazut ca nu e asa complicat si au inceput chiar sa imi placa asa ca le fac mereu cu fel de fel de creme si umpluturi,iar ai mei nu pot decat sa se bucure mai ales ca dulciurile la noi nu rezista multa vreme :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri faina esenta de vanilie
  • Pentru crema ganache:
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 200 ml frisca
  • 20 gr unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema ganache:

Blatul: Albusurile le-am separat de galbenusuri,le-am batut spuma tare cu un praf de sare,galbenusurile le-am frecat bine cu zaharul pana cand si-au dublat volumul,apoi am adaugat peste galbenusuri si faina si esenta,am amestecat bine.La sfarsit cand totul era perfect omogenizat am adaugat si spuma de albusuri si am amestecat usor pentru a nu strica spuma.

Pentru ca tava mea era  destul de intinsa,aluatul meu s-a copt foarte repede,cam 12-15 minute,insa e bine sa incercati cu scobitoarea inainte de a scoate blatul din cuptor.

Dupa ce aluatul s-a copt,l-am rasturnat pe un prosop de bucatarie umezit si foarte bine stors,am rulat rulada si am lasat-o sa se raceasca la temperatura camerei.

Crema ganache: am incalzit frisca foarte bine,am adaugat untul si apoi ciocolata taiata bucati,am luat de pe foc oala,am amestecat continuu pana cand ciocolata s-a topit complet si s-a omogenizat tot amestecul,apoi am lasat-o la racit pana s-a ingrosat si am putut sa umplu rulada cu ea.

Am lasat rulada apoi la frigider cam o ora inainte de a o taia.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema ganache" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu gem de caise