Rulada cu gem de capsune

de Rahela Velicu in Prajituri, 10 Apr 2016 | 5215 vizualizari

 

Este atat de buna rulada incat fac cate 2 rulade, prima este a sotului si la a 2-a mancam amandoi. Reteta si aici o veti gasi - http://noiinbucatarie.ro/rulada-cu-gem-de-capsune/

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 borcan de gem de 370 g
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu gem de capsune:

Se mixeaza albusurile spuma.

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana cand acesta se topeste.

Se adauga galbenusurile peste albusurile batute spuma si se amesteca usor cu o lingura de lemn. Se adauga pe rand cele 4 linguri de faina si praful de copt si se incorporeaza usor.

Se toarna compozitia intr-o tava dreptunghiulara ( nu rotunda) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 200 de gradeC, timp de 10-15 minute. Nu trebuie sa se rumeneasca pentru ca va deveni casanta si nu o veti putea rula.

Se umezeste un prosop pe care se pune rulada cu fata in jos si se desprinde hartia de copt. Se pune gemul pe toata suprafata ruladei si se ruleaza. Se mai lasa in prosopul umed pentru inca 5 minute.

Se opresc 2 linguri de gem cu care vom unge rulada si vom presara nuca pisata.

Se feliaza si se poate servi.

TIPS-URI

1

Se poate folosi orice tip de gem.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu gem de capsune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

T I M E A 1

13.04.2016, 18:12

Valclaudia 1

13.04.2016, 18:38

Rahela Velicu 1

13.04.2016, 18:42

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]