Rulada cu mere

de MonaMimi in Prajituri, 16 Mai 2012 | 4358 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 mere
  • 5 oua
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita unt
  • scortisoara
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu mere:

Curatam merele de coaja, cotor si seminte si le taiem cubulete.Topim untul intr-o tigaie si calim merele pana se imoaie putin

Separam albusurile si le batem spuma cu un praf de sare,treptat adaugam zaharul in ploaie impreuna cu zaharul vanilat.

Separat frecam galbenusurile cu uleiul la temperatura camerei si incorporeaza-le in spuma de albusuri,impreuna cu faina proaspat cernuta.Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam compozitia punem din loc in loc cubulete de mere calite si presaram scortisoara dupa gust.

Punem tava la cuptorul incins 20 minute.Desprindem cu grija hartia de copt si rulam pandispanul folosindu-ne de un prosop de bumbac sau chiar de hartia de copt. Lasam sa se raceasca, pudram cu zahar vanilat.

 

TIPS-URI

1

adauga in compozitie cateva picaturi de apa ,iar prajitura va iesi pufoasa si se va pastra proaspata mai mult timp.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu mere