Rulada de carne cu nuca si merisoare

de anca_rm in Aperitive / Garnituri, 11 Ian 2017 | 3693 vizualizari

 

Azi va propun o reteta festiva, este foarte gustoasa, iar merisoarele pot fi inlocuite cu caise confiate sau chiar se poate renunta total la ele.
Este un aperitiv care va face o impresie buna si va arata foarte bine pe un platou cu aperitive .
 Eu am folosit cotlet de porc fara os, dar ar fi foarte buna in carnea frageda a unui muschiulte de porc sau un piept de pui sau, de ce nu, o bucata de carne frumoasa de vitel .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr muschiulte/cotlet
  • 150 gr nuca macinata
  • 50 gr merisoare
  • 1 ceapa mai mica
  • 1/2 ardei capia
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita pudra de nucsoara
  • zeama de la jumate de lamaie.
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura ulei masline
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de carne cu nuca si merisoare:

Trebuie sa luam o bucata frumoasa de carne. O taiem pe lungimea ei, in asa fel, incat sa se deschida. Nu taiem pana la capat ca sa obtinem doua bucati, trebuie sa avem doar o bucata. Cu batatorul de carne, o batem subtire, ca si pentru snitel.

Presaram pe ea sare, piper, nucsoara si o stropim cu zeama de lamaie. Strangem carnea si o lasam sa se odihneasca cam 30 minute.

Pana cand carnea isi face siesta, ceapa o taiem cubulete mici si o punem la calit in 2 linguri de ulei, adaugam ardeiul capia taiat si el cubulete si le lasam sa se caleasca bine.

Luam tigaia de pe foc si lasam sa se racoreasca .

Adaugam peste ceapa si ardeiul calit, nuca macinata, merisoarele si oul batut in prealabil impreuna cu putina sare si piper.

Amestecam bine.

Luam carnea si o intindem. Punem peste ea nuca cu ceapa, ardeiul si merisoarele si nivelam frumos.

Rulam carnea pe lungime, astfel incat sa obtinem o rulada.

Asezam carnea intr-o tava pe care am pus hartie de copt.

Ungem cu ulei de masline si punem la cuptorul incins la 180 grade C, pentru 30-40 minute. Timpul de coacere este in functie de grosimea ruladei.

 Serviti rece alaturi de salata sau alaturi de alte aperitive .

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de carne cu nuca si merisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu ciuperci si sunca