Rulada de cascaval

de danakarin in Aperitive / Garnituri, 19 Oct 2013 | 10838 vizualizari

 

Azi am copt rulada ruladelor! Am primit reteta de la sotia tatalui meu care e o gospodina grozava. Mai trebuie sa o conving sa intre in randurile noastre :-)

 

INGREDIENTE

  • 70 g de unt
  • 170 g de faina
  • 8 oua
  • 1 l de lapte
  • 250 g de cascaval
  • umplutura
  • 20 g de unt topit
  • 2-3 linguri de smântână groasa
  • o lingura de parmezan sau cascaval
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de cascaval:

Topim untul, il amestecam cu făina si turnam încet laptele. Fierbem acest amestec, când se îngroașa ca o smântână il luam de pe foc, adăugam cașcavalul ras.,sărăm si il lăsam sa se răcească. In acest timp separăm ouăle si batem spuma din cele 8 albușuri. Gălbenusurile le adăugăm  pr rând la amestecul de mai sus. Punem in final si spuma bătută foarte bine. Acest aluat il turmăm in tava tapetată cu hârtie de copt. Coacem la foc potrivit, 175 de grade până putem face testul cu scobitoarea si se si rumenește la suprafața. Rasturmăm pe un șervte sau o altă foaie de copt, ungem cu amestecul de unt topit si smântână, presărăm cu parmezan ras sau cascaval ras, rulăm cu ajutorul suportului , fie șervețel fie hârtie. Lăsam un pic să se zvânte și tăiem felii potrivite pe care le servim cu salată verde. 

Este un aperitiv, sau fel principal, extrem de sățios. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

pe 18.01 la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada de cascaval