Rulada de porc cu ciuperci

de Rocsi in Porc, 8 Feb 2014 | 18798 vizualizari

 

Maine este duminica asa ca va las pentru pranz un preparat apetisant de o sa va lingeti pe degete, pe cuvant de moldoveanca ;). O rulada frageda de porc cu ciuperci si alte legume. Sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata pulpa de porc dezosata
  • 1 cutie ciuperci taiate (eu am folosit de la Sun Food)
  • 2 morcovi lunguieti
  • 1 ardei rosu
  • 6 felii muschi file
  • 1 ceapa + 1 mai mica
  • 150 gr cascaval
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita vegeta
  • 1 cana suc de rosii de casa
  • 3/4 cana de vin
  • 4 catei de usturoi
  • 1 lingurita patrunjel uscat
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 3 linguri ulei
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de porc cu ciuperci:

Curatam ceapa mai mare, o tocam, iar ciupercile le scurgem de zeama si le spalam.
Incingem uleiul intr-o tigaie, punem ceapa, ciupercile si le inabusim putin.
Presaram peste ele sare, piper si cand sunt gata tragem tigaia de pe foc.

Morcovul il curatam apoi il fierbem 5 minute.
Ardeiul rosu il curatam de seminte si il taiem fasii lungi.
Cascavalul il taiem jumatate fasii cat un deget iar restulul il dam pe razatoarea cea mica.
Luam bucata de carne, o spalam, cu un cutit o subtiem putin apoi o batem cu un ciocan de snitele dar nu foarte tare pentru a nu se rupe.
Se condimenteaza cu sare, piper, boia de ardei dulce si lingurita de vegeta pe ambele parti.
Pe mijlocul bucatei de carne punem morcovii in lung, iar pe de-o parte si alta asezam muschiul file.
Peste punem ciupercile sotate si le nivelam, fasii de ardei rosu, fasii de cascaval iar deasupra cascavalul ras.

Pornim dintr-un capat si rulam cat mai strans pentru a nu iesi legumele din ea.
O legam fie cu snururi de silicon, fie o prindem cu multe scobitori si o asezam intr-o tava de cuptor.
Intr-un vas amestecam sucul de rosii, vinul, sare, piper, boia de ardei dulce, patrunjelul uscat si putina apa.
Tot acest amestec il turnam peste rulada.
Curatam usturoiul, il taiem bucatele, il imprastiem in tava, iar ceapa mica o curatam, o tocam si  punem deasupra.
Mai punem fasii de ardei si alte legume daca doriti.

Acoperim tava cu staniol, o introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, o ora si 40 de minute.
Dupa acest timp descoprim tava si o mai lasam 30-40 de minute, insa din 10 in 10 minute stropim rulada cu zeama din tava.
Cand este gata o scoatem, o lasam putin sa se racoreasca apoi putem servi.


Pot sa va zic ca a iesit o super bunatate! Este grozava si pentru mese festive!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de porc cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada de porc